Matematik

Asymptoteopgave

06. september 2006 af Alexander88 (Slettet)
Prøver lige igen, kan ikke passe at der ikke er nogle af de matematiske genier herinde som kan hjælpe mig med den her opgave ;)

Opgaven lyder:

Lav/find funktioner der har følgende asymptoter:

a) y=0 (vandret), x=2 og x=-3 (lodrette).

b) y=2x-1 (skrå) og x=-2 (lodret).

c) y=2x-1 (skrå) og x=-2 og x=3 (lodrette), samt hul i grafen for x=2.


Mvh. Alexander

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2006 af Stinnie (Slettet)

Det går ikke hurtigere af at du opretter en ny tråd. Folk her på sitet her rimelig travlt, så du bliver nødt til at være tålmodig - i stedet for at opretter flere tråde om det samme emne..

Svar #2
06. september 2006 af Alexander88 (Slettet)

Fair nok :) skal nok slappe lidt af..

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2006 af mathon

a)
prøv f(x)=e^(-x)/((x+3)(x-2))

b)

Svar #4
06. september 2006 af Alexander88 (Slettet)

Jamen den passer jo perfekt... :) havde ikke lige tænkt over at stille den sådan op... men forstår godt princippet ! Tak for det lige forløbigt... !

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2006 af mathon

b)
prøv f(x)=e^(-x)+2x-1+1/(x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2006 af mathon

c)
har du en idé?

Svar #7
06. september 2006 af Alexander88 (Slettet)

Hmm... kan ikke helt se hvorfor du pluser 1 i tælleren? (opgave b)

I opgave c er det vel bare det samme som opgave b, man dividere dog lige med x-3. Og så laver man vel en deffinitionsmængde så x skal være forskelligt fra 2??

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2006 af mathon

...jeg plusser ikke 1 i nogen tæller:
f(x)=e^(-x)+2x-1+(1/(x+2))

det er brøken 1/(x+2) der "plusses" til sidst!!!:o)

Skriv et svar til: Asymptoteopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.