Matematik

En trekant i et koordinatsystem.

10. februar 2004 af "Sofie" (Slettet)
To linjer l og m er bestemt ved

l: y = 0,5x + 5
m: y = -0,5x + 1

Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R

Beregn sider og vinkler i trekant PQR

Hvordan i alverden skal denne opgave laves? Jeg har jo ingen oplysninger! Skal den laved ved hjælp af vektorer? Hvis, ja HVORDAN?

Please hjælp mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2004 af Brian (Slettet)

Du har da alle de oplysninger du kan ønske dig, så bare kom igang :-)

Sk.pkt. mellem l og 2. aksen er jo bare l's afskæring, så koordinaterne aflæses direkte: (0, 5)

Sk.pkr. mellem m og 2. aksen: find det selv.

SK.pkt mellem l og m: Sæt ligningerne lig hinanden og løs, sæt x=løsningen ind i en af dem og du har y-værdien.

Dermed er opgaven reduceret til en tilsvarende opgave, hvor du har fået opgive hjørnerne direkte.

Er dette hjælp nok?

Svar #2
10. februar 2004 af "Sofie" (Slettet)

Hvad skal kan jeg så bruge skæringspunkterne til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2004 af Brian (Slettet)

Skæringspunkterne er jo hjørner i din trekant - P, Q og R - så er det ikke guld at have dem? Husk at lave en tegning. Har du ikke regnet lignende opgaver, hvor punkterne var opgivet med koordinater?

Svar #4
10. februar 2004 af "Sofie" (Slettet)

Nej, det er jeg ret sikker på, at jeg ikke har. Skal jeg bruge vektor regning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2004 af ababab (Slettet)

Hey...
Har ikke haft om vektorer endnu.... men efter hvad Brian har forklaret, vil jeg mene:
Sk.pkt. mellem l og 2. aksen: (0, 5)

Sk.pkt. mellem m og 2. aksen: (0, 1)

SK.pkt. mellem l og m:
0,5x+5=-0,5x+1 <=> x= -4...

Dernæst: y= 0,5x+5 <=> y= 0,5*-4+5 <=>
y= -2+5 <=> y= 3....

Herefter kan jeg desværre ikke hjælpe dig mere... held & lykke... c",)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2004 af iB (Slettet)

Når du har dine 3 punkter, kan du jo også bare bruge formelen for afstanden mellem 2 punkter

|AB|=sgrt[(X2-X1)^2+(Y2-Y1)^2]

Den formel er jo også bare længden på vektoren AB, hvis du hellere vil kalde det, det.

Med 3 kendte sider i en 3-kant, burde det være mulig at finde vinklerne ;-)

Skriv et svar til: En trekant i et koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.