Matematik
komplekse tal
06. september 2006 af
kitty_123 (Slettet)
Hej
Vi har fået en opgavesæt, og mangler kun denne opgave, vi kan simpelt hen ikke finde ud af det....
Der er givet to komplekse tal:
z(1)= 2+2i, z(2)= -2+2i
vis ved direkte indsættelse, at z(1) og
z(1)(Konjugerede) begge er rødder i polynomiet z^2 -4z +8 og at z(2) og
z(2)(konjugerede) begge er rødder i polynomiet z^2 +4z +8. Og forklar hvorfor
z(1), z(2), z(1)(konjugerede) og
z(2)(konjugerede) alle er rødder i polynomiet z^4+64.
Vi har fået en opgavesæt, og mangler kun denne opgave, vi kan simpelt hen ikke finde ud af det....
Der er givet to komplekse tal:
z(1)= 2+2i, z(2)= -2+2i
vis ved direkte indsættelse, at z(1) og
z(1)(Konjugerede) begge er rødder i polynomiet z^2 -4z +8 og at z(2) og
z(2)(konjugerede) begge er rødder i polynomiet z^2 +4z +8. Og forklar hvorfor
z(1), z(2), z(1)(konjugerede) og
z(2)(konjugerede) alle er rødder i polynomiet z^4+64.
Svar #1
06. september 2006 af Patty (Slettet)
Du sætter tal ind og regner, husk husk husk i^2 = -1
Nu står der direkte at du skal sætte ind, derfor må du vel gører det, men der vil altid gælde at for az^2+bz+z=0
Hvor a,b,c er reelle tal at når der er tale om komplekse løsninger er disse hinandens kompleks ko´njugerede.
Nu står der direkte at du skal sætte ind, derfor må du vel gører det, men der vil altid gælde at for az^2+bz+z=0
Hvor a,b,c er reelle tal at når der er tale om komplekse løsninger er disse hinandens kompleks ko´njugerede.
Svar #2
10. september 2006 af kitty_123 (Slettet)
jamen, vi har prøvet, vi går i stå i det her:
(2t2i)^2-4(2t2i)+8= 4+4i^2+6i-8-8i+8
= -2i
(2t2i)^2-4(2t2i)+8= 4+4i^2+6i-8-8i+8
= -2i
Skriv et svar til: komplekse tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
