Matematik

b*x^a

06. september 2006 af Montavr (Slettet)
jeg ved at når x stiger med 10% falder y med 3%.

a har jeg fundet ved at sige:
a = (log(97)-log(100))/(log(110)-log(100))
a = -0,3199
(b har jeg også fundet hvis det er det også skal bruges : b=436,5158)

hvor stor en procentdel af y mister man, hvis x stiger med 19% ?

Svar #1
06. september 2006 af Montavr (Slettet)

plzzzz hjælp.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2006 af jtofte (Slettet)

du kan sige

g(y) = g(x)^a

g(y) = 1,19^-0,3199

g(y) = 0,946

og så finder du ud af at den er faldet med 0,054 = 5,4%

Svar #3
06. september 2006 af Montavr (Slettet)

okey hehe.. jeg prøvede på en anden måde hvor jeg sagde:
f(x) = 436,5158*119^-0,3199
f(x) = 94,5...
også sagde jeg 100-94,5 og fik det til det samme som dig..


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2006 af mathon

se samme opgave
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=251880

Svar #5
06. september 2006 af Montavr (Slettet)

hehe synes den er lidt svært og forstå, til sidst..

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2012 af simoneak (Slettet)

f(x)=b*x^a... Hvad hvis man kun kender f(2) = 2 og f(4) 16. Og derefter skal bestemme a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2012 af mathon

@simoneak                              
                                f(x) = y = b·xa

                                y2/y1 = (x2/x1)a

                                16/2 = (4/2)a      

                                 23 = 2a       

                                 a = 3

                                 b = y1/x13 = 2/23 =1/4

                            
                                 f(x) = (1/4)·x3


Skriv et svar til: b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.