Matematik
Stamfunktioner
07. september 2006 af
cuni (Slettet)
Gør rede for at g er stamfunktion til f, hvor
f(x) = 1/(e^2x - 1)
g(x) = 1/2*ln(e^2x-1) -x
Altså jeg skal differentere g(x)
g'(x) = 1/2* 1/(e^2x-1)* 1/2e^2x
ved ikke om det er rigtigt..?
f(x) = 1/(e^2x - 1)
g(x) = 1/2*ln(e^2x-1) -x
Altså jeg skal differentere g(x)
g'(x) = 1/2* 1/(e^2x-1)* 1/2e^2x
ved ikke om det er rigtigt..?
Svar #1
07. september 2006 af Benjamin. (Slettet)
Nej, ikke helt.
(e^(kx))´ = k·e^(kx)
Og du har glemt at få x'et med. Dvs.:
g'(x) = (1/2)·(1/(e^(2x)-1))·2·e^(2x) - 1 = (e^(2x))/(e^(2x)-1) - 1 = 1/(e^(2x)-1)
(e^(kx))´ = k·e^(kx)
Og du har glemt at få x'et med. Dvs.:
g'(x) = (1/2)·(1/(e^(2x)-1))·2·e^(2x) - 1 = (e^(2x))/(e^(2x)-1) - 1 = 1/(e^(2x)-1)
Svar #2
07. september 2006 af cuni (Slettet)
Okay tak..
men hvordan får du leddet med
(e^(2x))/(e^(2x)-1) - 1
men hvordan får du leddet med
(e^(2x))/(e^(2x)-1) - 1
Svar #3
07. september 2006 af cuni (Slettet)
Okay tak..
men hvordan får du leddet med
(e^(2x))/(e^(2x)-1) - 1
men hvordan får du leddet med
(e^(2x))/(e^(2x)-1) - 1
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
