Matematik

Stamfunktion?

08. september 2006 af Kirsten123 (Slettet)
hej.. stamfunktionen til ln(x) = xln(x)-x
men hvad er så stamfunktionen til:

ln(2/x) ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2006 af Duffy

Den er x*ln(2/x) + x + k

da

vi med formlen for partiel integration,

F(x)*g(x)-S ( F(x)-g'(x) )dx

kan skrive


S(ln(2/x))dx =


S(1*ln(2/x))dx =


x * ln(2/x) - S (x * (-1/x))dx =


x * ln(2/x) + S (1) dx =


x * ln(2/x) + x + k



Duffy

Svar #2
08. september 2006 af Kirsten123 (Slettet)

men er det + x? er det ikke - x?

Skriv et svar til: Stamfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.