Fysik
Densitet/kerne
08. september 2006 af
Nyomic (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder således:
En radioaktiv kilde indeholder 0.50 mg (137)Cs
a) Hvor mange (137)Cs-atomer indeholder kilden?
Halveringstiden for (137)Cs er 30 år.
b) Beregn aktiviteten fra (137)Cs i kilden.
Det er lidt for længe siden jeg har regnet på den slags, så hvis der var nogen der lige kunne hjælpe mig i gang ville det være super nice :)
En radioaktiv kilde indeholder 0.50 mg (137)Cs
a) Hvor mange (137)Cs-atomer indeholder kilden?
Halveringstiden for (137)Cs er 30 år.
b) Beregn aktiviteten fra (137)Cs i kilden.
Det er lidt for længe siden jeg har regnet på den slags, så hvis der var nogen der lige kunne hjælpe mig i gang ville det være super nice :)
Svar #2
08. september 2006 af mathon
132.91_g Cs = 1_Mol = 6.022*10^23_atomer
0.50_mg = 5*10^-4_g
5*10^-4_g indeholder 5*10^-4_g/(132.91_g)*6.022*10^23_atomer=
2.265*10^18_atomer.
Så er du i gang.
Kig lidt på formlerne og beregn aktiviteten.
0.50_mg = 5*10^-4_g
5*10^-4_g indeholder 5*10^-4_g/(132.91_g)*6.022*10^23_atomer=
2.265*10^18_atomer.
Så er du i gang.
Kig lidt på formlerne og beregn aktiviteten.
Svar #3
11. september 2006 af Nyomic (Slettet)
Jeg er ked af jeg ikke har skrevet tilbage noget før, men tak! Det var vist lige hvad jeg manglede for at komme videre :)
Skriv et svar til: Densitet/kerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
