Matematik
reducer
08. september 2006 af
divadua (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe med at reducere denne brøk.. jeg har prøvet at komme lidt videre men ved ikke hvad jeg skal gøre efter dette?
(x^2+4x+4)(x-2)^2/(x^2-4)=
(x+2)^2(x-2)^2/(x^2-2^2)=..??
(x^2+4x+4)(x-2)^2/(x^2-4)=
(x+2)^2(x-2)^2/(x^2-2^2)=..??
Svar #1
08. september 2006 af mathon
(x+2)^2*(x-2)^2/((x+2)(x-2))
(x+2)^2*(x-2)^2/(x+2)/(x-2))
(x+2)*(x-2)=x^2-4
(x+2)^2*(x-2)^2/(x+2)/(x-2))
(x+2)*(x-2)=x^2-4
Svar #2
08. september 2006 af eightx2 (Slettet)
#0
Når du får sådanne udtryk er det hensigtsmæssigt at se, om du kan lave faktoropløsning på noget af det. Så får du fx noget på formen (x-r)(x-s), som du kan være heldig at kunne forkorte med i brøken.
Når du får sådanne udtryk er det hensigtsmæssigt at se, om du kan lave faktoropløsning på noget af det. Så får du fx noget på formen (x-r)(x-s), som du kan være heldig at kunne forkorte med i brøken.
Skriv et svar til: reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
