Matematik
Eksamensopgave, HjæLP!
08. september 2006 af
Casper2 (Slettet)
Det ville være lækkert, hvis du ku hjælpe mig med at lave denne her opgave. Grundig forklaring vil jeg være meget glad for, da det er at jeg har lidt svært med matematik.
To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinje l. A sejler i afstanden 1200 neter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader, mens det for B gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.
1. Beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet
2. Beregn afstanden mellem skibene
3. et halvt minut senere er v = 42 grader og u = 51 grader
Beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden.
På forhånd tak
To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinje l. A sejler i afstanden 1200 neter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader, mens det for B gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.
1. Beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet
2. Beregn afstanden mellem skibene
3. et halvt minut senere er v = 42 grader og u = 51 grader
Beregn det tidspunkt hvor de to skibe passerer hinanden.
På forhånd tak
Svar #1
09. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Skriv selv, hvad du allerede har prøvet / overvejet.
Det er ikke god skik at bede om en fuldstændig løsning, som man blot kan skrive af. Det er derimod rigtig god skik selv at yde en indsats og bede om hjælp til at komme videre.
Det er ikke god skik at bede om en fuldstændig løsning, som man blot kan skrive af. Det er derimod rigtig god skik selv at yde en indsats og bede om hjælp til at komme videre.
Skriv et svar til: Eksamensopgave, HjæLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
