Matematik

lille ligning

09. september 2006 af hamlet (Slettet)
Hvordan ville I løse ligningen:
3x-(4+5x) = 6-2x

Jeg får x til 0, men det går bare ikke op, når jeg indsætter x=0.

Håber en kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du får vel
0x = 10
og den ligning har ingen løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2006 af Thevoice (Slettet)

Jeg får nu, 6x=10

Det er en minusparentes du skal ophæve= ændring af fortegn

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

3x-5x-(-2x) = 0x

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

3x-(4+5x) = 6-2x

3x-4-5x = 6-2x

3x-5x+2x = 6+4

0x = 10

Skriv et svar til: lille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.