Matematik

2.gradspolynomier

09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)
1)Aflæs a, bog c for hvert af andengradspolynomierne.
2)Udregn for hvert af anden gradspolynomier diskriminanten d , og bestem eventuelle rødder .
3)Bestem toppunktet for graffen for hvert af andengradsplynomierne.
4)Bestem værdimængden for hvert af andengradspolynomier.
a) f(x) = 4x^2 -3x+ 5
a)= 4 b)=-3 c)=5 d= b^2-4*a*c
(-3)^2-4*4*5= -71
b)g(x)= -5x^2+125

c)h(x)=2x^2-16x

d) k(x)= -x^2-4

Jeg har virkelig brug for at nogle forklare mig hvordan jeg laver dem

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2006 af 05jaal (Slettet)

a = det antal x, der er opløftet i anden, i en 2.gradspolynomium.

b = et tal gange x

c= bare et tal. uden nogle x'er

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2006 af 05jaal (Slettet)

har i ikke lært diskriminanten, så forstår jeg ikke at i får disse opgaver.

diskriminanten = d

d = b^2 - 4*a*c

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2006 af 05jaal (Slettet)

for at finde toppunkterne, skal du bruge en formel:

T(-b/2b , -d/4a)
talene skal self. bare sættes ind.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2006 af 05jaal (Slettet)

Værdimængde: "hvad er den absolut (= globalt) mindste og absolut største værdi f(x) antager i sit definerede x-interval = "værdi-intervallet" eller rettere værdimængden Vm(f).


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2006 af 05jaal (Slettet)

nu kan skal du bare bruge en graf-tegner til at indsætte de vædier du kender.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2006 af Duffy

1)Aflæs a, bog c for hvert af andengradspolynomierne.

2)Udregn for hvert af anden gradspolynomier diskriminanten d , og bestem eventuelle rødder .

3)Bestem toppunktet for graffen for hvert af andengradsplynomierne.

4)Bestem værdimængden for hvert af andengradspolynomier.

a) f(x) = 4x^2 -3x+ 5

a = 4 OK
b = -3 OK
c = 5

d= b^2-4*a*c
(-3)^2-4*4*5 = -71 NEJ!

HVORDAN KAN DU FÅ d TIL AT BLIVE -71?




b)g(x)= -5x^2+125

c)h(x)=2x^2-16x

d) k(x)= -x^2-4

Et andengradspolynomium er på formen

ax^2+bx+c

...herefter bør det være let at aflæse værdierne.


Duffy

Svar #7
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

jeg har fundet a,b, c og diskriminanten i opgave 1. men jeg kan ikke finde dem i de andre opgaver.
Hvordan kan jeg f.x finde c når der kun står :
b)g(x)= -5x^2+125

c)h(x)=2x^2-16x

d) k(x)= -x^2-4

Svar #8
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

3)Bestem toppunktet for graffen for hvert af andengradsplynomierne.

4)Bestem værdimængden for hvert af andengradspolynomier.

hvordan kan jeg finde dem i opgave 1. kan du ikke give mig et eksempel?

Svar #9
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

hjælp , jeg har ikke lært noget om 2.gradspolynomier fordi jeg valgte matematik på b-niveau i sidste uge og de andre havde lavet det før jeg kom på holdet. Jeg skal aflevere den på mandag.

Svar #10
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe mig??:((

Svar #11
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

ingen??

Svar #12
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2006 af allan_sim

#6.
"a) f(x) = 4x^2 -3x+ 5

a = 4 OK
b = -3 OK
c = 5

d= b^2-4*a*c
(-3)^2-4*4*5 = -71 NEJ!

HVORDAN KAN DU FÅ d TIL AT BLIVE -71?"

Fordi det er korrekt?


#12.
Din kommende aflevering må jo så afspejle situationen - din lærer kan nok godt regne ud, at du ikke er så rutineret i emnet....

Svar #14
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

haha ,jeg havde ret at det giver -71


b)g(x)= -5x^2+125

c)h(x)=2x^2-16x

d) k(x)= -x^2-4

hvordan kan jeg finde c her??

Svar #15
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

b)g(x)= -5x^2+125

c)h(x)=2x^2-16x

d) k(x)= -x^2-4

er der ingen der ved hvordan man finder c her??




Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

b) c=125
c) c=0
d) ?

Svar #17
09. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

b) b= 125 og ikke c
c) c= 0
d c= 0

det kan ikke passe , hvad skal jeg gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. september 2006 af Duffy

#17:

d) k(x)= -x^2-4


er på formen

ax^2+bx+c


dvs

at for polynomiet k

har vi

a=-1

b=0

c=-4



således at

k(x)= (-1)·x^2 + 0·x + (-4) = -x^2 - 4


...it's as simple as that.



Duffy

Skriv et svar til: 2.gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.