Fysik

Density

09. september 2006 af Sannaen (Slettet)
Hejsa, jeg har fået en fysik raport for her til tirsdag. Og jeg har aldrig prøvet at lave sådan en før !

Den handler om Density (på engelsk som raporten også skal være) og saltvand. Om en person vil kunne flyde eller drukne, hvis personen faldt i vandet. Og jeg aner bare slet ikke hvordan jeg skal lave den.

Der står, at jeg skal følge the scientific method, men jeg kan da ikke vide om personene vil synke eller ikke?

Svar #1
09. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Someone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Jeg går ud fra at rapporten kun skal omhandle densitet, og ikke hydrostatisk tryk etc.

Densiteten af en person kan bestemmes ved at dele personens masse med dets volumen.

rho=m/v [kg/m^3]

Massen er selvfølgelig nem at finde, f.eks. ved hjælp af en badevægt.
Volumen er strakts lidt værre, men man kan nok komme frem til et rimeligt overslag, ved at dele kroppen op i en kugle, og 5 cylindre.

Densiteten af saltvand har i sandsynligvis bestemt ved forsøg eller hvordan?

Der gælder nu tilnærmet, at hvis personens densitet er mindre end saltvandet, så flyder personen.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2006 af 05jaal (Slettet)

det kommer an på, om der er bølger. gas.

aner det ikke

Svar #4
09. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Jaa.. saltvand har densitit: 1,03g/cm3 men.. forstår ikke helt det med volumen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2006 af Sentinox (Slettet)

For at bestemme volumen af et menneske (f.eks. dig selv), er den simpleste metode, at dele mennesket op i 6 dele.

Hovedet er tilnærmet en kugle med radius r1, og dets volumen bliver således: V1=4/3*pi*r1^3

Resten af mennesket består af en torso, 2 arme og 2 ben, som alle tilnærmelsesvist er cylindre med radius {r2,r3,r4}, og højde {h2,h3,h4}.
Volumen af en cylinder er netop:
Vx=pi*rx^2*hx

En alternativ metode til at bestemme rumfanget en del mere præcist, er polymekermetoden, hvor mennesket "neddyppes" i vand, og rumfanget så findes ved at måle hvor meget væske mennesket har fortrængt (hvor meget er vandet steget i badekaret).

//Sentinox

Skriv et svar til: Density

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.