Matematik

Isolere A og B

09. september 2006 af anina87 (Slettet)
hvordan isolere jeg disse to

Isolere A:

4A-2B = 0

Det burde give A= 1/10
men kan ikkomme frem til det..

Isolere B:

2A+4B = 1

Dette burde give B = 1/5

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Det du har med at gøre er to ligninger med to ubekendte, og de skærer hinanden et sted.
Det du gør er, at du fx først isolerer A i den øverste ligning, og B i den nederste ligning. Så tager du eksempelvis B, og sætter ind i A; så får du din værdi for A.
Det giver også 1/10.

Svar #2
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

Vil du ikke prøve at vise mig, udregninger på det, trin for trin.. hvordan man isolere dem... kan ik finde ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Isolerer A i den øverste:
4A-2B=0 <=>
4A=2B <=>
A=(2B)/4 <=>
A=(2/4)B <=>
A=(1/2)B

Forstår du? Prøv nu at isolere B i den nederste ligning.

Svar #4
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

2A+4B = 1
4B = 1-2A
B = 1A/4
B = 1/4 A

Det vilikke give 1/10

eller 1/5


HJÆLPP

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Hovhov, i din tredje linje skal du huske, at det er _alle_ led på højre side der skal divideres med 4.

Svar #6
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

2A+4B = 1
4B = 1-2A
B = (1/4) -(2/4) A
B = -1/4 A

Det giver stadig ik det, det skal..
jeg får det til

-1/8

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Det er rigtigt nok at:
B = (1/4) - (2/4) A

Men der står jo kun A i et af leddene, så du kan ikke bare trække dem fra hinanden uden videre.

Svar #8
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

hva gør jeg nu....

Hvordan får jeg den til at blive 1/10

og 1/5

:(

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Du har at B=(1/4)-(1/2)A

Sæt nu dette ind i det udtryk du har stående ovenfor for A.

Svar #10
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

A = (1/2)*(1/4)-(2/4) = 1/8

Det vil ikke give 1/10

Hvad gør jeg galt

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Hvorfor smed du A'et væk i udtrykket for B?

Svar #12
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

vil du ik prøve at regne den ud .. så jeg kan se hvad du gør ...

For jeg kan ik find eud af det :(

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Du har at:
A=(1/2)B

Så indsætter vi B i A, hvor B er:
B=(1/4)-(1/2)A

A=(1/2)B =>
A=(1/2)((1/4)-(1/2)A) <=>
A=1/8-(1/4)A <=>
(4/4)A=1/8-(1/4)A <=>
(5/4)A=1/8 <=>
A=(1/8)/(5/4) <=>
A=(1/8)*(4/5) <=>
A=4/40 = 1/10

Svar #14
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

A=1/8-(1/4)A <=>

(4/4)A=1/8-(1/4)A <=>

Hvor får du 4/4 fra ,,??

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

(4/4) er jo bare 1, da der står A = 1A.
Det gør jeg for at du bedre kan se at jeg lægger de (1/4)A til på begge sider af lighedstegnet.

Svar #16
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

ahaa..
Tusind tak for hjælpen :D


det kan være jeg har brug for hjælp igen..

Svar #17
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

Jeg er gået i stå...

Hvordan regner jeg det her ud :

Isolee A:

3A -2B = 0
3A=2B
A=(2/3)B


Isolere B:

2A+3B = 1
3B = 1-2A
B = (1/3) -(2/3) A


Indsæt i A:

A=(2/3)B =>
A=(2/3)((1/3)-(2/3)A) <=>
A=2/9-(2/3)A <=>


Hvordan kommer jeg videreee???

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#17
Du har ikke ganget ind i det sidste led; altså at sige (2/3)*(-(2/3)A).
Du har bare skrevet -(2/3)A.

Svar #19
09. september 2006 af anina87 (Slettet)

Det kan jeg ik finde ud af :S:S:... vedik hvordan man gør ...Vil du prøve at skrive det i detaljer...

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

A=(2/3)((1/3)-(2/3)A) <=>
A=2/9-(4/9)A

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.