Matematik

Sekantens ligning?

10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)
Er i gang med en 2.g matematik aflevering som omhandler differentialregning, men er gået lidt kold da jeg ikke helt kan finde ud af hvad der menes med sekantens ligning! Har læst hele kapitlet igennem, men kan ikke komme frem til hvad det er! Nogen der gider forklare mig det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

En sekant går gennem 2 punkter på grafen.

Svar #2
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Ved godt hvad en sekant er, og hvordan man udregner den og alt det der! :) Men forstår ikke hvad der menes med sekantens ligning?

Er det fx (f(2+Δx)-1) / (1+Δx-1) ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Da sekanten er en ret linje er ligningen
y = ax + b.

Svar #4
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Det der som den ikke gider skrive skal være trekanten som betyder at x-værdien er variabel!

Svar #5
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Vil det så sige at alle sekanter vil have ligningen y = ax + b ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det har alle rette linjer. (som ikke er lodrette)

Svar #7
10. september 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Okay, tror jeg har styr på det nu.. Jeg skal faktisk bare udregne a og b - værdien for min sekant udfra forskriften y = ax + b ..

Mange tak for hjælpen ibibib! :)

Skriv et svar til: Sekantens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.