Matematik

Vandføring (m3/s)

10. september 2006 af Xpeak (Slettet)
Hejsa

Jeg ved at det tager:

15 sekunder at fylde 100 ml med et lille vandtryk

7 sekunder at fylde 100 ml med et mellem vandtryk

3,5 sekudt at fylde 100 ml med et stort vandtryk.

Nu skal jeg regne vandføringen ud i kubik meter pr. sekund.

Hvorda pokker klarer jeg den?? Jeg aner ikke hvad jeg skalgøre så please hjælp!

Hilsen Xpeak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#0:

Hvor mange milliliter (ml) går der mon på en kubik-meter (m^3)?

Svar #2
10. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Ja... Jeg ved det godt det skulle være så nemt. Men jeg er helt stået af... Please hjælp mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

mL står for 10^-3 L. En liter svarer til 10^-3 m^3.
1 ml svarer derfor til 10^-6 m^3, og omvendt må 1 m^3 svare til 10^6 mL.

Med et lille vandtryk fylder den 100 mL på 15 sekunder.

Du ganger så de 100 mL med 10^4 for at opnå m^3. Derfor skal du også gange sekunderne med 10^4.

15 sekunder x 10000 = 150000 sekunder

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa, det er ikke sekunder vi skal finde. Glem lige det sidste i #3, foreløbig.

Svar #5
10. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Sorry... Men jeg er ikke med?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5:

Du skal finde kubikmeter i sekundet (m^3/s) for hver af de tre tryk?

Vi starter derfor med det lille tryk.

Her tager det 15 sekunder om at fylde 100 mL.

Der går 10^6 millilitre (mL) på hver kubikmeter jvf. #3. (m^3)

Men det er jo ikke fra 1 mL til m^3 du skal finde. Det er snarere fra 100 mL til 1 m^3. Her går der så 10^4.

Nu har du omregnet, at 10^4 af 100 mL, svarer til én kubikmeter (m^3).

Derfor ganger du også sekunderne med 10^4. Du skal jo finde ud af, hvor mange sekunder det tager at fylde én kubikmeter.

15 sekunder x 10000 = 150000 sekunder

Dvs. det tager 15000 sekunder om at fylde én kubikmeter med det lille tryk. Skriver også således:

m^3 / 150000 sek = 6,7 * 10^-6 m^3/s

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Fortæl evt. hvor du går i stå. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Lille vandtryk:

(100mL * 10^4)/(15s * 10^4) = (1 m^3/s)/(150000s) = 6,7^-6 m^3/s

Mellem vandtryk:

(100mL * 10^4)/(7s * 10^4) = (1 m^3/s)/(70000s) = 1,4^-5 m^3/s

Stort vandtryk:

(100mL * 10^4)/(3,5s * 10^4) = (1 m^3/s)/(35000s) = 2,9^-5 m^3/s

Svar #9
10. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Sorry jeg er altså helt væk i dag...

Måske du kan hjælpe mig ud fra at se opgaver??

http://www.xpeak.dk/studi.doc

Skriv et svar til: Vandføring (m3/s)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.