Matematik

Rette ligning

10. september 2006 af Leah (Slettet)
Halløj,
nogen som ville "rette" denne ligning?

Isorlér A af ligningen r(nedsunket i a) = T/(s-A)

r(nedsunket i a) vil jeg skrive som r¤a, det gør det nemmere.

r¤a = T/(s-A) <=>
r¤a * (s-A) = T <=>
r¤a * s = T-A <=>
(r¤a * s)/T= A

Er dette rigtigt? (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Det går galt ved den 2. biimplikation.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det går _også_ galt ved den 3. biimplikation.

Svar #3
10. september 2006 af Leah (Slettet)

Ganger man ikke bare (s-A) på begge sider, og så forsvinder det ud på højre side?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Jo, men det er jo også ved den første biimplkatino; det går galt i det efterfølgende.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Jeg bliver nødt til at smutte nu, men du kan lige få svaret, så du har noget at gå efter:

r_a = T/(s-A) <=>
A = s-T/r_a

Svar #6
10. september 2006 af Leah (Slettet)

r¤a = T/(s-A) <=>
r¤a * (s-A) = T <=>
sr¤a - Ar¤a = T <=>
sr¤a = T + Ar¤a <=>
dividerer begge sider med r¤a hvilket fører til,
s = T + A
T - s = A

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, det går galt til sidst:
sr¤a = T + Ar¤a <=>
sr¤a-T = Ar¤a <=>
(sr¤a-T)/r¤a = A

Svar #8
10. september 2006 af Leah (Slettet)

Ahh.. På den måde.. Okay.. Hvorfor kan man egentligt ikke (ikke dividerer men) trække r¤a fra på begge sider?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan man godt. Men hvornår vil det være en fordel?

Svar #10
10. september 2006 af Leah (Slettet)

Ved dette punkt
sr¤a-T = Ar¤a <=>
r¤a- sr¤a - T = Ar¤a - r¤a <=>
s - T = A

?

Skriv et svar til: Rette ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.