Matematik
opg. 3.018
10. september 2006 af
annepande45 (Slettet)
Hej.
Er der evt. nogen, der har tid og overskud til lige at tjekke efter, om nedestående udregninger er rigtige? Opgaven skulle være ret simpel, synes bare alligevel ikke det ser 100 % korrekt ud.
"I en trekant ABC hvori B er stump er vinkel A= 21,2 grader, |BC|= 6,9 og |AC|= 14,2.
Beregn vinklerne B og C.
Beregn |AB|.
Beregn arealet af trekant ABC."
Mine udregninger:
Vinkel B:
6,9/Sin21,2 = 14,2/sinB ->
6,9 * sinB = 14,2 * Sin (21,2) ->
Sin-1 = (14,2 * sin(21,2) / 6.9) = 48,1 ->
Vinkel B= 180-48,1 = 131,9 grader
Vinkel C: 180-131,9-21,2 = 26,9 grader
|AB|:
6,9 i anden+14,2 i anden - 2*6,9*14,2*cos(26,9) = 74,4933561
kvadratrod af ovenstående resultat = 8,6
Arealet:
0,5*14,2*8,6*sin(21,2) = 22,0808
Håber virkelig på en tilbagemelding fra en venlig sjæl :-)
Er der evt. nogen, der har tid og overskud til lige at tjekke efter, om nedestående udregninger er rigtige? Opgaven skulle være ret simpel, synes bare alligevel ikke det ser 100 % korrekt ud.
"I en trekant ABC hvori B er stump er vinkel A= 21,2 grader, |BC|= 6,9 og |AC|= 14,2.
Beregn vinklerne B og C.
Beregn |AB|.
Beregn arealet af trekant ABC."
Mine udregninger:
Vinkel B:
6,9/Sin21,2 = 14,2/sinB ->
6,9 * sinB = 14,2 * Sin (21,2) ->
Sin-1 = (14,2 * sin(21,2) / 6.9) = 48,1 ->
Vinkel B= 180-48,1 = 131,9 grader
Vinkel C: 180-131,9-21,2 = 26,9 grader
|AB|:
6,9 i anden+14,2 i anden - 2*6,9*14,2*cos(26,9) = 74,4933561
kvadratrod af ovenstående resultat = 8,6
Arealet:
0,5*14,2*8,6*sin(21,2) = 22,0808
Håber virkelig på en tilbagemelding fra en venlig sjæl :-)
Svar #3
20. marts 2011 af freakoy (Slettet)
er der ikke en der kan forklare med ord, hvordan man kommer frem til disse udregninger?
Skriv et svar til: opg. 3.018
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
