Matematik

Hjælp

11. september 2006 af Citron (Slettet)
Hejsa..

Jeg har en matematik aflevering for til i morgen, og er gået i stå ved nogen opgaver. Jeg skal finde løsningsmængden til hvert af følgende ligningssystemer:
y=½x+5 og y=-½x-16

Forstå det simpelthen ikke, så tænkte på om der var nogen der ville forklare det på en nem måde, som er til at forstå. Der er 6 opgaver i alt, men især denne her driller.

Hilsen Louise :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Løs ½x+5 = -½x-16 for at bestemme x. Sæt så den fundne værdi ind og bestem derved y.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2006 af Stefan111 (Slettet)

er det en graf???
altså ½x+5 dvs at hver gang du går en halv x til højre skal du gå 5 y op....
og den anden er ½x til højre og 16y nedad hver gang...

Svar #3
11. september 2006 af Citron (Slettet)

#1 Tak :) Jeg ved godt at det er sådan jeg skal gøre det. Men synes det driller, når der står en ½.

#2 Det er godt spørgsmål, vi har bare fået et papir med spørgsmål på, eller stykker..

Svar #4
11. september 2006 af Citron (Slettet)

Jeg har skrevet nu her

y=½x+5 og y=-½x-16

½x+5=-½x-16

11/2=5.5 og -33/2=-16.5

og har så valgt at sige 5.5=16.5

er der nogen der kan hjælpe mig videre derfra?

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.