Fysik

smeltning

11. september 2006 af bjerring (Slettet)
er lige gået helt i står med mine opgaver så søger bare hint til at komme videre,

har 100 g isterninger, mede temperatur på -18 grader.

specifikke varmekapicitet for is er 2,0 kJ/K*kg

hvor stor en vandmængde med temp. 20 grader skal du tilføre isterningerne fra fryseren for at smelte dem?

HJÆLP

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af iB (Slettet)

Se nøje på enheden for varmekapsiteten: Joule pr Kelvin gange kg! Dvs det fortæller dig hvormeget energi vand kan indeholde pr Kelvin pr kg. Det du skal finde ud af, er hvormeget energi du skal tilføre isterningen for at den får en temperatur over 0 grader.

Hjalp det?

Svar #2
11. september 2006 af bjerring (Slettet)

undskyld men forstår ikke lige vad du mener. jeg forstår det med enheder men forstår ikke det sidste.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2006 af iB (Slettet)

Jeg prøver at omformulere:
Hvormange kJ skal du tilføre de 100g vand, for at hæve temperaturen 18 grader (dvs over frysepunktet)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2006 af KickAzz (Slettet)

Du bestemmer først hvor stor en mængde energi der skal til for at opvarme isterningerne fra -18ºC til 0ºC.
Herefter bestemmer du hvor stor en mængde energi der skal til for at omdanne de 0,100 kg is til vand (her skal benyttes smeltevarmen - Ls).

Bagefter lægges de to energier sammen og du har den totale energi der skal til for at smelte isterningerne.

Endelig benyttes formlen:
Q = m*c*(t2-t1)
til bestemmelse af hvor stor en vandmængde der skal til for at omdanne isterningerne til vand. Husk at:
t1 = 20ºC
t2 = 0ºC

(Vandet afgiver altså energi til isen - pga. vandets lavere sluttemp., hvorimod isen modtager energi.)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2006 af iB (Slettet)

#4
Hov, ja, jeg havde glemt smeltevarmen...

Skriv et svar til: smeltning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.