Matematik
En lille ligning..
11. september 2006 af
Zutte (Slettet)
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2/(x+2)
Er der en, der kan hjælpe mig med denne?
Tak på forhånd!
Er der en, der kan hjælpe mig med denne?
Tak på forhånd!
Svar #2
11. september 2006 af Zutte (Slettet)
Problemet er bare, at jeg får 5x på hver side, så det giver 0x :(
Det kan vel ikke være rigtigt?
Det kan vel ikke være rigtigt?
Svar #3
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Hvis jeg har gættet din notation rigtigt (det er _ikke_ tid at se, hvad du mener), så har du ret i, at det bliver til -13=3, så L=Ø.
Hvis du stadigt er i tvivl, så skriv dine udregninger.
Hvis du stadigt er i tvivl, så skriv dine udregninger.
Svar #4
11. september 2006 af Zutte (Slettet)
Jeg har skrevet:
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2/(x+2)
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2/(x+2)(x-3)
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2x-6/(x+2)(x-3)
5x-13=3x-1+2x-6
Det er vel forkert hertil?
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2/(x+2)
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2/(x+2)(x-3)
5x-13/(x+2)(x-3) = 3x-1/(x+2)(x-3) + 2x-6/(x+2)(x-3)
5x-13=3x-1+2x-6
Det er vel forkert hertil?
Skriv et svar til: En lille ligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
