Matematik

Beregning af arealet

13. september 2006 af civic18 (Slettet)
f(x) = e^ax og g(x)= 2/x

vi ved at de skære hinanden for x=1 derved skal vi beregn a!

Derefter skal vi beregn for den fundne værdi af a, arealet af det område, der begrænses af grafen. koordinatakserne og linjen med ligningen x=4

Jeg kan slet ikke komme igang nogen der kan hæjpe?? skal nemlig aflevers imorgen :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af Hilano (Slettet)

Start med at sætte det ind, du ved.
Nemlig at x skal være 1.

Så kan du nok komme videre :)

Svar #2
13. september 2006 af civic18 (Slettet)

hvor skal jeg sætte det ind? på grafregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2006 af Guruen (Slettet)

sæt x=1 og dernæst f(x)=g(x) og isolér..
Jeg vil sige at det nok er lettest at gøre det manuelt..

Vi gør dette da vi ved at f(x)=g(x) (altså der hvor de skærer hinanden) er i x=1..

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af mathon

e^ax = 2/x for x=1
altså
e^a*1 = 2/1
e^a = 2,
hvoraf
a=?

Svar #5
13. september 2006 af civic18 (Slettet)

okay tak for det så langt så godt :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2006 af mathon

hvad fik du a til?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2006 af mathon

kender du
sætningen
ln(a^n) = n*ln(a)

Skriv et svar til: Beregning af arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.