Matematik
Stamfunktionen
13. september 2006 af
Flittige (Slettet)
Hej.
Har nogle en idé til, hvordan stamfunktionen til følgende udtryk findes:
S ( (1/tanx) + tanx ) dx
Hint fra lærer: "Sæt udenfor parantes!"
Men ved ikke helt om det er tanx hun mener, og i så fald har jeg igen anelse om hvordan jeg videre løser den. Håber nogen kan hjælpe!
Har nogle en idé til, hvordan stamfunktionen til følgende udtryk findes:
S ( (1/tanx) + tanx ) dx
Hint fra lærer: "Sæt udenfor parantes!"
Men ved ikke helt om det er tanx hun mener, og i så fald har jeg igen anelse om hvordan jeg videre løser den. Håber nogen kan hjælpe!
Svar #2
13. september 2006 af Flittige (Slettet)
Øhm vil du ikke lige forklare den lidt nærmere?
der skal da også sættes noget udenfor ved tanx-leddet?
der skal da også sættes noget udenfor ved tanx-leddet?
Svar #3
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)
#2,
Du sætter 1/tan(x) udenfor en parentes.
Dvs,
1/tan(x) + tan(x)
= 1/tan(x) * (1 + ....)
Find selv, hvad der skal stå på ....
Lav derefter subst t=tan(x).
Du sætter 1/tan(x) udenfor en parentes.
Dvs,
1/tan(x) + tan(x)
= 1/tan(x) * (1 + ....)
Find selv, hvad der skal stå på ....
Lav derefter subst t=tan(x).
Skriv et svar til: Stamfunktionen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
