Matematik

(x-1)(-2x^2-18x-40)=0

21. november 2002 af Umatthiesen (Slettet)
Halløj med jer!!!

hvordan løser man denne her ?
(x-1)(-2x^2-18x-40)=0

MVH
///Casper

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2002 af SP anonym (Slettet)

Hejsa

Du deler den op

(x-1)=0 --> x=1

og

(-2x²-18x-40)=0 --> X=1 og x=-4 og x=-5

Hilsen Møller

Svar #2
21. november 2002 af Umatthiesen (Slettet)

Opgave lyder:
Løs ligningen
(x-1)(-2x^2-18x-40)=0

Vi får altså x=1 foræret

Og resten finder vi ved at sige:
-2x²-18x-40
a= -2 b=-18 c=-40
d=(-18)²-4*(-2)*(-40)=4
kvadratroden af 4 = 2

X= (18+2)/(2*-2)=-5
X= (18-2)/(2*-2)=-4

L={-5,-4,1}

Altså er opgaven slut her eller mangler der noget ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2002 af Jean

Hmm.. Altså algebraens fundamentalsætning siger at et polynomium af grad n har n rødder (måske komplexe), dvs at når du har fundet 3 i dit tredjegradspol. kan du hvert fald ikke finde flere.

Svar #4
21. november 2002 af Umatthiesen (Slettet)

ja det er sandt nok :-)

Men det var mere om jeg havde glemt noget, eller jeg godt kan skrive ovennævnte ind :-)

Skriv et svar til: (x-1)(-2x^2-18x-40)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.