Matematik
Integral og t
13. september 2006 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg skal løse følgende ligning
x
S (3t^2-6t+2)dt= 0
1
jeg er ikke sikker på hvad jeg skal gøre, og det er min første integral opgave hvor der også indgår t.
nå men jeg regnede videre på integralet
x x
S (3t^2-6t+2)dt= [ t^3-3t^2+2t] = 0
1 0
se herfra ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal gøre for at løse ligningen ? jeg tænkte at jeg måske skulle regne det ud via. gode gamle F(b)-F(a)
dvs,
x^3-3x^2+2x= 0
men hvordan kommer jeg videre herfra ?
og har jeg lavet nogle fejltrin på vejen ?
Tak på forhånd
x
S (3t^2-6t+2)dt= 0
1
jeg er ikke sikker på hvad jeg skal gøre, og det er min første integral opgave hvor der også indgår t.
nå men jeg regnede videre på integralet
x x
S (3t^2-6t+2)dt= [ t^3-3t^2+2t] = 0
1 0
se herfra ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal gøre for at løse ligningen ? jeg tænkte at jeg måske skulle regne det ud via. gode gamle F(b)-F(a)
dvs,
x^3-3x^2+2x= 0
men hvordan kommer jeg videre herfra ?
og har jeg lavet nogle fejltrin på vejen ?
Tak på forhånd
Svar #1
14. september 2006 af ibibib (Slettet)
Det er næsten rigtigt, du mangler bare at indsætte den nedre grænse 1.
x
S (3t^2-6t+2)dt= [ t^3-3t^2+2t] =
1
x^3-3x^2+2x - (3·1²-6·1+2) = osv.
1
x
S (3t^2-6t+2)dt= [ t^3-3t^2+2t] =
1
x^3-3x^2+2x - (3·1²-6·1+2) = osv.
1
Svar #2
14. september 2006 af Merit-HB (Slettet)
#0,#1
Rettelse, hvis blot nedre grænse havde været 1 kunne jeg godt have kommet frem til svaret, tilfældet er dog at nedre grænse er 0 så integralet skulle været skrevet
x
S (3t^2-6t+2)dt= 0
0
og medført
x x
S (3t^2-6t+2)dt= [ t^3-3t^2+2t] = 0
0 0
x^3-3x^2+2x = 0
også ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre
Rettelse, hvis blot nedre grænse havde været 1 kunne jeg godt have kommet frem til svaret, tilfældet er dog at nedre grænse er 0 så integralet skulle været skrevet
x
S (3t^2-6t+2)dt= 0
0
og medført
x x
S (3t^2-6t+2)dt= [ t^3-3t^2+2t] = 0
0 0
x^3-3x^2+2x = 0
også ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre
Svar #3
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Sæt x udenfor parentes.
Brug nulreglen.
Løs den fremkomne 2.gradsligning.
Brug nulreglen.
Løs den fremkomne 2.gradsligning.
Skriv et svar til: Integral og t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
