Matematik
integral og punktmængde
13. september 2006 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg har en opgave hvor jeg er i tvivl om hvad opgaven egentlig går ud på og ville værdsætte hvis nogen kunne udredde nogle af begreberne deri
opgaven lyder
Graferne for funktionerne f(x) = x-x^3 og
g(x) = -6x
afgrænser en punktmængde i 1. og 4.kvadrant.
Beregn arealet af denne punktmængde
for det første ved jeg slet ikke hvad der menes med udtrykkene 1. og 4.kvadrant
hvis jeg overser dette ville jeg sige opgaven skal regnes således
F(x) - G(x)
det måtte så fortælle os hvilket areal de to funktioner afgrænser sammen
opgaven lyder
Graferne for funktionerne f(x) = x-x^3 og
g(x) = -6x
afgrænser en punktmængde i 1. og 4.kvadrant.
Beregn arealet af denne punktmængde
for det første ved jeg slet ikke hvad der menes med udtrykkene 1. og 4.kvadrant
hvis jeg overser dette ville jeg sige opgaven skal regnes således
F(x) - G(x)
det måtte så fortælle os hvilket areal de to funktioner afgrænser sammen
Svar #1
13. september 2006 af ibibib (Slettet)
I 1. kvadrant er x>0 og y>0 og i 4. kvadrant er x0. (Man tæller fra 1. kvadrant og mod uret).
Du har ret i resten.
S (f(x)-g(x) dx
med nedre grænse 0 og øvre grænse kvrod(7).
Du har ret i resten.
S (f(x)-g(x) dx
med nedre grænse 0 og øvre grænse kvrod(7).
Svar #2
14. september 2006 af Merit-HB (Slettet)
hm jeg får svaret til
S (f(x)-g(x) dx =
(1/2*Kvdr7^2-1/4*Kvdr7^4 )-
(-3*Kvdr7^2)
dette bliver enormt svært og regne ud og så kom jeg til og tænke på
Kvdr7^2 = 7
men hvad med Kvdr7^4 ?
jeg har regnet med at det er det samme som
7^(1/2*4), er det rigtigt ?
og så har jeg så regnet videre med denne metode og fået det til
(14/4-49/4) + 84/4 = 49/4
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med om det er rigtigt
S (f(x)-g(x) dx =
(1/2*Kvdr7^2-1/4*Kvdr7^4 )-
(-3*Kvdr7^2)
dette bliver enormt svært og regne ud og så kom jeg til og tænke på
Kvdr7^2 = 7
men hvad med Kvdr7^4 ?
jeg har regnet med at det er det samme som
7^(1/2*4), er det rigtigt ?
og så har jeg så regnet videre med denne metode og fået det til
(14/4-49/4) + 84/4 = 49/4
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med om det er rigtigt
Svar #3
14. september 2006 af mathon
du skal lige undersøge grafernes forløb i 2. og 4. kvadrant - (håber #1 gav afklaring af kvadrantangivelserne).
F(x) - G(x) kan kun anvendes såfremt f(x)>g(x) for alle x i det betragtede interval.
Først må jeg spørge, hvilke skæringspunkter, har du beregnet mellem graferne for f(x) og g(x)?
F(x) - G(x) kan kun anvendes såfremt f(x)>g(x) for alle x i det betragtede interval.
Først må jeg spørge, hvilke skæringspunkter, har du beregnet mellem graferne for f(x) og g(x)?
Skriv et svar til: integral og punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
