Matematik
omkostningsfunktion/parabel
14. september 2006 af
vistoft (Slettet)
En omkostningsfuntion er givet ved:
C=k(x)=0,1x²+2x+5
For hvilke varemængder x er overskuddet positivt, såfremt salgsprisen er 5 kr pr. enhed?
Sådan lyder spørgsmålet, men hvordan gør man? jeg har forsøgt at lave det til en parabel: 5,1x²+20x men hvad skal jeg så?
C=k(x)=0,1x²+2x+5
For hvilke varemængder x er overskuddet positivt, såfremt salgsprisen er 5 kr pr. enhed?
Sådan lyder spørgsmålet, men hvordan gør man? jeg har forsøgt at lave det til en parabel: 5,1x²+20x men hvad skal jeg så?
Svar #1
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Indtægten er I(x) = 5x (da de sælges for 5 kr/stk).
Omkostningen er k(x)=0,1x^2+2x+5.
Overskud = Indtægt - Omkostning = 5x-(0,1x^2+2x+5) = -0,1x^2+3x-5
Overskuddet skal være positivt, så du skal læse uligheden:
-0,1x^2+3x-5 > 0
Husk endeligt, at dit svar nok skal være i naturlige tal.
Omkostningen er k(x)=0,1x^2+2x+5.
Overskud = Indtægt - Omkostning = 5x-(0,1x^2+2x+5) = -0,1x^2+3x-5
Overskuddet skal være positivt, så du skal læse uligheden:
-0,1x^2+3x-5 > 0
Husk endeligt, at dit svar nok skal være i naturlige tal.
Skriv et svar til: omkostningsfunktion/parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
