Matematik
lidt svær opgave.
14. september 2006 af
Chokolade-expert (Slettet)
Hey har fået en ulighed som jeg har lidt problemer med.
(x^2+2x-3)*(x^2+2)mindre eller lig'med 0
normalt så plejer man jo at finde rødderne, og så lave en skitse af grafen og finde positiv og negativ osv.
Men jeg har problemer med at finde frem til rødderne, især da jeg helst ikke må bruge lommeregner til opgaven.
please help.
(x^2+2x-3)*(x^2+2)mindre eller lig'med 0
normalt så plejer man jo at finde rødderne, og så lave en skitse af grafen og finde positiv og negativ osv.
Men jeg har problemer med at finde frem til rødderne, især da jeg helst ikke må bruge lommeregner til opgaven.
please help.
Svar #1
14. september 2006 af sigmund (Slettet)
Du vil gerne løse ligningen
(x^2+2x-3)*(x^2+2) = 0.
Ved benyttelse af nulreglen haves
x²+2x-3 = 0 eller x²+2 = 0.
Nu tror jeg, du kan komme videre.
(x^2+2x-3)*(x^2+2) = 0.
Ved benyttelse af nulreglen haves
x²+2x-3 = 0 eller x²+2 = 0.
Nu tror jeg, du kan komme videre.
Svar #2
14. september 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
ok så jeg når frem til at rødderne i x^2+2x-3=0 er x = 1 V -3
og i x^2+2x=0
0 V -2
men jeg forstår ikke helt hvad jeg så skal gøre?
og i x^2+2x=0
0 V -2
men jeg forstår ikke helt hvad jeg så skal gøre?
Svar #3
14. september 2006 af sigmund (Slettet)
Du har nu de fire rødder. Skitsér nu grafen, således at du kan finde frem til, i hvilke intervaller, ligningen er opfyldt.
Skriv et svar til: lidt svær opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
