Matematik

ln(x+1) stamfunktion

14. september 2006 af Lil_mermaid (Slettet)
Hey!
Er der nogen der kan hjælpe mig med at integrere ln(x+1).

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)

prøv at substituere...

Svar #2
14. september 2006 af Lil_mermaid (Slettet)

Hvordan skal jeg substituere, når den indre funktion ikke har noget at gøre med den ydre?

Har i stedet benyttet partiel stamfunktionsbestemmelse.
Har sagt Integralet:1*ln(x+1)dx

sæt f(x)=1 F(x)=x
g(x)=ln(x+1) g'(x)=1/(x+1)

Men er herefter gået i stå.....

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)

du sætter t = 1+x
så skal du finde stamfunktionen til
ln(t):
Den er: t*ln(t)-t
Og da t = 1+x fås:
(1+x)ln(1+x)-(1+x)

Svar #4
14. september 2006 af Lil_mermaid (Slettet)

JA naturligvis!
1000 tak havde ikke lige selv indset det!

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2006 af filleellif (Slettet)

1-tallet er irrelevant, da det er en konstant. Den skal nok afleveres som Sln(x+1)=(x+1)*ln(x+1)-x

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af filleellif (Slettet)

Hov: Sln(x+1)=(x+1)*ln(x+1)-x+k

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)

Jo selvfølgelig... Har vist været væk fra fym for længe.. suk...

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)

gym, ikke fym...

Svar #9
14. september 2006 af Lil_mermaid (Slettet)

Jeg kom bare på metoden med 1-tallet da det er på samme måde man beviser
S ln(x)dx=xlnx-x

Men jeg har det hele til at stemme overens nu.
Sln(x)dx var kun et led i min opg.

Desuden mener du så ikke
Sln(x+1) dx=(x+1)*ln(x+1)-(x+1)+k

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)

nej... 1-tallet i det sidste behøver ikke komme med da k så bare kan være en lavere...

Skriv et svar til: ln(x+1) stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.