Matematik
cirkelligning
16. september 2006 af
Chimmi (Slettet)
opg- 3.042
Hej
Jeg sidder i fast i en opgave som lyder på:
den første cirkelligning er
(x-11)^2+(y+2)^2 = 61
den anden cirkelligning er:
(x+1)^2+(y-3)^2 = 25
gør rede for at de to cirkler har netop et punkt fælles.
Hvordan løse jeg den?
Hej
Jeg sidder i fast i en opgave som lyder på:
den første cirkelligning er
(x-11)^2+(y+2)^2 = 61
den anden cirkelligning er:
(x+1)^2+(y-3)^2 = 25
gør rede for at de to cirkler har netop et punkt fælles.
Hvordan løse jeg den?
Svar #1
16. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Hvis afstanden mellem de to centre er lig med summen af de to radier, må de have netop ét punkt fælles. Overvej dette!
Hvis afstanden mellem de to centre er lig med summen af de to radier, må de have netop ét punkt fælles. Overvej dette!
Skriv et svar til: cirkelligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
