Matematik

Integral

17. september 2006 af emil16 (Slettet)
Jeg har nogle opgaver, som jeg har meget svært ved at finde ud af, håber at der er nogen, som kan hjælpe mig:

a) Bestem hvert af integralerne:
int 2x*ln(x^2 +3)dx og int 5rod(x^3) dx

b)Beregne eksakt vædi af integralet:
a=1 b=e (bestem integral)
int kvadratrod(x)*ln(x) dx

(jeg tror man skal bruge delvis integration, men jeg synes det jeg får frem bliver meget underligt)

c) Beregn eksakt værdi af integalerne:
a=0 b=2
int 1/(kvardratrod(4x+1))dx og
int kvardratrod(4x+1)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af dnadan (Slettet)

a) brug integration ved substitution
t=x^2+3 og t=x^3

b) Benyt partiel integration, og indsæt herefter grænserne

c)
Brug integration ved substitution, t=4x+1

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nr. 2 i a) løses ved hjælp af potensregnereglen:
5rod(x^3) = x^(3/5).

Svar #3
17. september 2006 af emil16 (Slettet)

1000 tak....!

flere tips er stadig velkomne

Svar #4
17. september 2006 af emil16 (Slettet)

i a'eren har jeg fået i det første stykke:

(x^2+3)*ln(x^2+3)-(x^2+3)

kan det være rigtigt ?

Svar #5
17. september 2006 af emil16 (Slettet)

jeg har lavet en fejl i nr.2 opg. a: den hedder

5rod(x^3)*ln(x) dx

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2006 af ibibib (Slettet)

#4
Det er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2006 af ibibib (Slettet)

#5
Benyt partiel integration
g(x)=ln(x)
og
f(x)=x^(3/5)

Svar #8
17. september 2006 af emil16 (Slettet)

#7

Super :) det er jeg lige gået i gang med...tak for hjælpen! jeg trro jeg begynder at forstå det.

Svar #9
17. september 2006 af emil16 (Slettet)

i b ender jeg op med at skulle tage inetegralet af:

a=1 b=e

int ((2/3)X^(3/2))*(1/x)

eller

int (x*ln(x)-x) *(1/(2*kvadratrod(x)))

hvilken en er smartest at tage og hvordan regner man så det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2006 af ibibib (Slettet)

Reducer
(2/3)X^(3/2)*(1/x)=2/3x^(1/2)

Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.