Matematik

Regneregler mht. brøker

17. september 2006 af 42 (Slettet)
Hejsa...

Nogen der kan fortælle mig, hvordan regnereglerne er, med for eksempel et udtryk som følgende:

4PI^2*r^2/T^2/v*T/2PI

Opgaven lyder som følger:

a=v^2/r

v*T=2PI*r

Jeg skal så vise, at dette kan give

a=4PI^2r/T^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

a=v^2/r

v*T=2PI*r <=> v=2*pi*r/T

Indsæt dette i den første og reducer!

//Sentinox

Svar #2
17. september 2006 af 42 (Slettet)

Hmm, dette giver da så vidt jeg ved:

a = 4PI^2*r^2/T^2/r^2 = 4PI^2*r^4/T^2 ?

Svar #3
17. september 2006 af 42 (Slettet)

eller tager jeg fejl?

Svar #4
17. september 2006 af 42 (Slettet)

- eller, det giver
a = 4PI^2*r^3 / T^2
am i right?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

a=v^2/r

v*T=2PI*r <=> v=2*pi*r/T

a = (2*pi*r/T)^2 / r =>
a = 4*pi^2*r^2/^(T^2*r) =>
a = 4*pi^2*r/T^2

//Sentinox

Svar #6
17. september 2006 af 42 (Slettet)

kan du bare samle T^2*r på den måde? Så vidt min viden siger mig så skal r da ganges på i tæller, ikke nævner?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Tjek lige dine regneregler:

(a/b)/c = a/(b*c)

//Sentinox

Svar #8
17. september 2006 af 42 (Slettet)

Ok, mente det var (a/b)/c = (a*c)/b

Skriv et svar til: Regneregler mht. brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.