Matematik

Skæringspunkt?

17. september 2006 af Hans4444 (Slettet)
Linjen m går gennem punkterne A(1,0) og B(35,55), mens linjen n går gennem O(0,0) og C(21,34). Beregn skæringspunktet mellem m og n.

Jeg har fået det til:
x = 55
y = 89,0476

og dermed skæringspunktet (55,(89,0476))
Er dette korrekt???

Svar #1
17. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Og hvad den evt. fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2006 af McMaster (Slettet)

Du kunne jo evt fortælle hvad du har fået de to ligninger til! Så er det lettere at påpege eventuelle fejl.

Svar #3
17. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

??

Svar #4
17. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

M-linien: y = 55/34x - 55/34
N-linien: y = 34/21x + 0


Svar #5
17. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nogen som vil se om det er rigtig?

Linjen m går gennem punkterne A(1,0) og B(35,55), mens linjen n går gennem O(0,0) og C(21,34). Beregn skæringspunktet mellem m og n.


Linjerne har jeg fået til:
M: y = 55/34x - 55/34
N: Y = 34/21x + 0

Jeg har fået det til:
x = 55
y = 89,0476

og dermed skæringspunktet (55,(89,0476))

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2006 af sigmund (Slettet)

Skæringspunktet er (-1155,-1870). Så har du noget at gå efter. Ligningerne er korrekte, så der er sker en fejl når du løser ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2006 af McMaster (Slettet)

Du har nok en simpel regnefejl. Umiddelbart er jeg enig i resultatet i #6.

Sæt dem lig hinanden igen og regn forfra.

Skriv et svar til: Skæringspunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.