Matematik

differentialligning

17. september 2006 af MinSkat (Slettet)
Hej
Har fået stillet en opgave som lyder:

en funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = (x+2)/y

Grafen for f går gennem punktet P(2,-2)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Ved ikk hvordan jeg skal gribe det an. Havde først tænkt mig at udnytte at dy/dx = h(x)g(y) hvorefter der skulle integreres, men går i stå idet jeg ikk ved hvorledes med konstanterne.

Håber nogen kan hjælpe.

Svar #1
17. september 2006 af MinSkat (Slettet)

forresten er det opgave 5.144 i den blå eksamensopgevebog (A-niveau)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2006 af Peter Olesen (Slettet)

Hej MinSkat

Læg mærke til, at du kun bliver spurgt om en ligning for tangenten. Du bliver altså *ikke* bedt om at løse diff.ligningen!

Tror du finder ud af resten selv :o)


Mvh. Peter

Svar #3
17. september 2006 af MinSkat (Slettet)

Det er jeg også kommet til at tænke på, kan også sagtens finde tangentens ligning hvis jeg kender f'(x). Men er kommet i tvivl om hvordan jeg finder f'(x) når nu der både er x og y i ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2006 af ibibib (Slettet)

Da du både kender x=2 og y=-2 er det enkelt at beregne tangentens hældning.

Svar #5
17. september 2006 af MinSkat (Slettet)

Jamen forstår ikke hvordan.. sikkert enkelt når man først er igang.. men kan ikke få startet ?

Svar #6
17. september 2006 af MinSkat (Slettet)

Fordi jeg tænker man bare sætter det ind og så har man hældningen men er det rigtigt ?

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.