Matematik

Bestem værdier af a...

14. februar 2004 af molly (Slettet)
Hej
Jeg har lige en opgave her, som jeg ikke rigtig kan lave. Kan ik rigtig kom videre. Jeg har rigtig meget brug for jeres hjælp

Opgaven lyder:
Bestem de værdier af a, for hvilke fa har to lokale ektremumssteder.

Hvad gør jeg her? Jeg har en funktion: fa(x) = 2x^2 – 3(a+1)x^2 + 6ax

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2004 af Brian (Slettet)

To lokale ekstrempunkter - så må den afledede være nul i to forskellige punkter, d.v.s. ligningen

fa'(x) = 0

skal have to løsninger. Nærmere kommer vi det ikke nu, da jeg ikke kan læse – her - men det er måske også nok?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2004 af Samuel (Slettet)

Du skal blot løse ligningen d=R+ (af fa'(x)=0), hvor d er diskriminanten og R+ er alle positive tal. For alle de tal hvor d er større end nul, vil fa have to lokale ekstremumssteder.

Hvis du vil have det, så vil jeg gerne checke om dit resultat er korrekt, men af en eller anden grund, kan jeg ikke læse din ligning... Der står nget med – - hvorfor bliver dette ikke snart fixet af webmaster?
Gider du skrive ligningen igen?

Svar #3
15. februar 2004 af molly (Slettet)

hovsa.. det lagde jeg ikke mærke til.. skriver det lige igen:

fa(x)= 2x^3-3(a+1)x^2+6ax

venlig hilsen Molly

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2004 af Samuel (Slettet)

Hovsa, du skal naturligvis løse ligningen d>0 (af fa'(x))

Skriv et svar til: Bestem værdier af a...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.