Matematik
Integrale
18. september 2006 af
mobz (Slettet)
S((x)/(x+8))dx
Ved ikke helt, for kan ikke få det til at virke ved at sætte t=x+8
Ved ikke helt, for kan ikke få det til at virke ved at sætte t=x+8
Svar #1
18. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du skal ganske rigtigt sætte t=x+8.
Først laver du normal subst.
Så har du stadigt et x tilbage i tælleren.
Da t=x+8 <=> x=t-8 erstatter du x med t-8 (dette kaldes nogle gange for omvendt subst.)
Herefter skulle resten være let nok.
Først laver du normal subst.
Så har du stadigt et x tilbage i tælleren.
Da t=x+8 <=> x=t-8 erstatter du x med t-8 (dette kaldes nogle gange for omvendt subst.)
Herefter skulle resten være let nok.
Skriv et svar til: Integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
