Fysik
hjælp
19. september 2006 af
Nørden12345 (Slettet)
mlod × clod × (Delta)tlod + mvand × cvand × Dtvand = 0
Isoler clod af ovenstående ligning. Hvilken enhed må clod få?
Isoler clod af ovenstående ligning. Hvilken enhed må clod få?
Svar #1
19. september 2006 af sigmund (Slettet)
Hvis vi skriver ligningen i enheder, lyder den
[kg] * [ukendt] * [K] + [kg] * [ukendt] * [K] = 0.
For at ligningen skal være uden enheder (0 har ingen endhed, må [ukendt] være lig [1/(kg*K)]. Således får clod (og cvand) enheden [1/(kg'K)].
[kg] * [ukendt] * [K] + [kg] * [ukendt] * [K] = 0.
For at ligningen skal være uden enheder (0 har ingen endhed, må [ukendt] være lig [1/(kg*K)]. Således får clod (og cvand) enheden [1/(kg'K)].
Svar #2
19. september 2006 af martinrv (Slettet)
Her giver den ganske vist 1/(g·K).
Normalt vil man dog sige, at enheden for c er J/(g·K), idet din ligning faktisk er lig med tilvæksten i den termiske energi. Du har i dette tilfælde sat tilvæksten i termisk energi; det må være fordi systemet af lod og vand er isoleret fra omgivelserne. I det tilfælde gælder der, ifølge varmeteoriens 1. hovedsætning, at tilvæksten i termisk energi er lig nul!
Måske vidste du alt det i forvejen, men ville lige sikre mig, for det er en ret central del i varmelæren!
Håber, det var forståeligt :-)
/martinrv
Normalt vil man dog sige, at enheden for c er J/(g·K), idet din ligning faktisk er lig med tilvæksten i den termiske energi. Du har i dette tilfælde sat tilvæksten i termisk energi; det må være fordi systemet af lod og vand er isoleret fra omgivelserne. I det tilfælde gælder der, ifølge varmeteoriens 1. hovedsætning, at tilvæksten i termisk energi er lig nul!
Måske vidste du alt det i forvejen, men ville lige sikre mig, for det er en ret central del i varmelæren!
Håber, det var forståeligt :-)
/martinrv
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
