Matematik

Isoler y - Hjælp

19. september 2006 af maria2424 (Slettet)
Isoler y i formlen

1 = 1 + 1
- - -
z x y

Nr. 1.027 i eksamensopgaver i matematik, hvordan løser jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af jgthb (Slettet)

Prøv at skrive det op på en mere overskuelig måde. Er det sådan her det skal forstås:

1/(z*y)=1+1

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2006 af mommom (Slettet)

Det er altså helt umuligt at forstå..

Svar #3
19. september 2006 af maria2424 (Slettet)

Hmm.. det ka j godt se, giver ikk rigtig nogen mening :S


1/z = 1/x + 1/y
/=brøkstreg


Svar #4
19. september 2006 af maria2424 (Slettet)

Får den til at blive
xz/x-z = y

Men ved ikk om det er rigtig :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2006 af Molle (Slettet)

1/z = 1/x + 1/y <=>

1/z - 1/x = 1/y <=>

y = 1/(1/z - 1/x)

Svar #6
19. september 2006 af maria2424 (Slettet)

Er det så ikk bar y=z-x

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2006 af Molle (Slettet)

#4 Den er også rigtig.

Hvis du arbejder videre på min får du:

y = 1/(1/z - 1/x)

y = 1/(x/zx - z/xz)

y = 1/((x-z)/xz)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2006 af Molle (Slettet)

#7 Hov blev ikke helt færdig:

y = 1/((x-z)/xz)
Benyt brøkreglerne (et tal divideret med en brøk):
y = xz/(x-z)

Svar #9
19. september 2006 af maria2424 (Slettet)

Jep, det var os d jeg fik til at starte med :)

Skriv et svar til: Isoler y - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.