Fysik
trækkraft og snorkraft
20. september 2006 af
MMøller (Slettet)
På et vandret underlag ligger 2 klodser; A og B. Massen af A er større end massen af B. Med en vandret snor trækkes i klods B, der med en ligeledes vandret snor er i forbindelse med klods A. Der er ingen gnidningskræfter.
Spørgsmålet er da: Er snorkraften i træksnoren større end, mindre end eller lig med trækkraften i snoren i mellem klodserne?
Spørgsmålet er da: Er snorkraften i træksnoren større end, mindre end eller lig med trækkraften i snoren i mellem klodserne?
Svar #1
21. september 2006 af Webby (Slettet)
Hej,
Det er ganske simpelt at udregne, snorkraften kan udregnes:
F[snor]=m[A]*a
Mens at snoren der trækker klods B og trækker klods A, så denne bliver:
F[træk]=m[B]*a+m[A]*a
Så simpelt kan det gøres. Håber du forstår mine betegnelser! ;)
Det er ganske simpelt at udregne, snorkraften kan udregnes:
F[snor]=m[A]*a
Mens at snoren der trækker klods B og trækker klods A, så denne bliver:
F[træk]=m[B]*a+m[A]*a
Så simpelt kan det gøres. Håber du forstår mine betegnelser! ;)
Svar #2
21. september 2006 af MMøller (Slettet)
Selvfølgelig! - jeg troede bare at det var mere besværligt end det er!
Tak for hjælpen!
Tak for hjælpen!
Skriv et svar til: trækkraft og snorkraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
