Matematik

Grafregneren

20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Løs ligningen f(x)=0,7 for hver af nedstående funktioner med grafregneren:

a) f(x) = 2sin(x)

b) f(x) = 1,5 sin(2x)

c) f(x) = 1,5 sin(2x+pi)

d) f(x) = 0,5sin(2x+pi)+0,5

Bit bud:
Skal jeg bare skrive ligningen ind under (y=)?
Og skal det være degree eller radian?
Jeg skal bare have nogle hint, så kommer jeg på banen selv.

på forhånd tak
Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2006 af kuldioxid (Slettet)

Ja man skal bare sætte de der tal ind under y=

degree betyder grader.. jeg ville have det i grader..

Håber det kunne hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2006 af martinrv (Slettet)

Det skal være radianer, da det er funktioner, du arbejder med. Grader bruges, når du regner på geometri.

/martinrv

Svar #3
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

jamen det er bare konstante linjer...
Min lærer sagde et eller andet med at de to første opgaver skulle have 2 løsninger. Og de andre 4 løsninger... Nogle der ved hvad han mente.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2006 af kuldioxid (Slettet)

har du prøvet at taste det ind?

Svar #5
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Ja, det bliver hele tiden konstante linjer... nogle der ved hvad jeg gør galt...


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2006 af martinrv (Slettet)

Tror, du skal tegne f(x)=0,7 og så hver af de andre (én af gangen!) og så finde skæringspunkter mellem dem...

/martinrv

Svar #7
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

#6) Jamen der er jo ingen skæringspunkter, når de alle bare er konstante.
Og lommeregneren vil hellere ikke accepterre det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2006 af martinrv (Slettet)

Hmm... Har du stillet grafregneren på radianer?

/martinrv

Svar #9
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Jep

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Hviklen grafregner benytter i?

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2006 af martinrv (Slettet)

Det var mystisk!
Så burde sinus give en harmonisk kurve!
Det forstår jeg ikke!

/martinrv

Svar #12
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Jeg bruger bare min lommeregner??

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2006 af martinrv (Slettet)

TI-83

/martinrv

Svar #14
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

TI-84 Plus

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Det vil altså sige, at du skriver:

y1 = 2*sin(x)

Og som output får en ret linie?

//Sentinox

Svar #16
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Først gå ind i "mode", og sæt til "Radian":

Herefter:

Prøv at tryk på "window"-tasten, og se om de står f.eks. som følger:

xmin = -20
xmax = 20
xscl= 1
ymin = -2
ymax = 2
yscl = 0.1
xres = 1

//Sentinox

Svar #18
20. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Det nyttede ikke spor

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Jeg forstår det ikke...
Min eneste løsning er at gå i menuen "MEM" og sige "RESET".

VÆR DOG OPMÆRKSOM PÅ AT DETTE SLETTER ALT HVAD DER ER GEMT PÅ REGNEMASKINEN! INKLUSIV PROGRAMMER OG ANDET!

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. september 2006 af sigmund (Slettet)

Spørgsmålet er stillet flere gange, men jeg spørger igen: ER LOMMEREGNER STILLET TIL AT BRUGE RADIANER SOM VINKELENHED?

Med vinklen sat til grader, ser grafen for 2*sin(x) ud som en ret linje i intervallet -2pi<=x<=2pi. Derimod fås, med vinklen sat til radianer, den rigtige graf.

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.