Matematik

tre-trins reglen. hjælp

20. september 2006 af nomii (Slettet)
Opgaven lyder på:
benyt tretrins reglen til at cise at funktionen f(X)=x^3 er differentiabel for ethver x E R, og at differentialkvotienten er f'(x)=3x^2

Jeg skal først udregne (hvordan laver man deltaa?)

(x+delta x)^3 som (x+delta x) gange (x+ deltax)^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Jeg bruger h istedet for delta x.

(x+h)^3
= (x+h)(x+h)(x+h)
= (x^2+h^2+2xh)(x+h)
= x^3 + h^3 + 3x^2h + 3xh^2

Herfra er resten helt simpelt.

Svar #2
20. september 2006 af nomii (Slettet)

er vi så færdigt med opgaven, jeg forstår ikke helt rigtigt... min lærer sig noget med at vi skal bruge kvadratsætninger...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Nej, du er da ikke færdig med opgaven!

Du skal igennem 3-trinsreglen.

1) delta y = f(x+h) - f(x)
2) delta y / h
3) lim h->0 (delta y / h)

Jeg har kun lavet en del af trin 1 for dig (men når du nævner kvadratsætninger, får det mig til at tro, at du ikke har forstået, hvad jeg regnede for dig).

Svar #4
20. september 2006 af nomii (Slettet)

okay, har forstået opgaven nu...er det med vilje du ikke skrevet x efter de delta?


troede ellers det ville se sådan ud
x^3 + h^3x + 3x^2hx + 3xhx^2
??

Svar #5
20. september 2006 af nomii (Slettet)

jeg mener, skal der ikke stå delta for x ligesom her?

x^3+hx^3+3X^2 2hx+3xhx^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Beklager, men jeg kan ikke forstå, hvad du mener.

Jeg har på fornemmelsen, at du med fordel kan finde din bog frem og lige læse på 3-trinsreglen en gang til, da du ikke lader til at have forstået ideen. Enten det, eller jeg misforstår dig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2009 af kimdenseje (Slettet)


Skriv et svar til: tre-trins reglen. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.