Fysik
Kraftpåvirkning!
21. september 2006 af
Webby (Slettet)
Jeg har en opgave omhandlende kraftpåvirkningen mellem 2 klodser.
To klodser ligger på et vandret plan. Klods A vejer mindre end klods B. Der er ingen gnidningskræfter involveret. Klods A påvirkes af en vandret, konstant kraft.
Bestem den kraft, hvormed klods A påvirker klods B, og bestem den kraft, hvormed klods B påvirker klods A.
Jeg går ud fra at klods A påvirker klods B med kraften F=m*a, hvor massen er klods A's masse. Jeg er dog mere i tvivl om hvor stor en kraft klods B påvirker klods A med.
Håber der er en der kan hjælpe mig videre!
To klodser ligger på et vandret plan. Klods A vejer mindre end klods B. Der er ingen gnidningskræfter involveret. Klods A påvirkes af en vandret, konstant kraft.
Bestem den kraft, hvormed klods A påvirker klods B, og bestem den kraft, hvormed klods B påvirker klods A.
Jeg går ud fra at klods A påvirker klods B med kraften F=m*a, hvor massen er klods A's masse. Jeg er dog mere i tvivl om hvor stor en kraft klods B påvirker klods A med.
Håber der er en der kan hjælpe mig videre!
Svar #2
21. september 2006 af Webby (Slettet)
Hmm...
Har tænkt lidt i de baner, men vil det sige at B påvirker A med en ligeså stor kraft som A påvirker B med?
Dvs. F=m[A]*a? hvor m[A] er klods A's masse!
Er den totale kraft som begge klodser bliver påvirket med lig:
F[tot]=m[A]*a+m[B]*a?
Har tænkt lidt i de baner, men vil det sige at B påvirker A med en ligeså stor kraft som A påvirker B med?
Dvs. F=m[A]*a? hvor m[A] er klods A's masse!
Er den totale kraft som begge klodser bliver påvirket med lig:
F[tot]=m[A]*a+m[B]*a?
Svar #3
22. september 2006 af Webby (Slettet)
Den totale "kraftpåvirkning" skal vel egentlig ikke ses som:
F[tot]=m[A]*a+m[B]*a
men i stedet som:
F[tot]=(m[A]+m[B])*a
Eftersom de står op ad hinanden og derved betragtes som ét legeme?? Eller er det fejlagtigt at se det sådan??
Jeg er stadig lidt i tvivl om hvilken kraft B påvirker A med. Er der en der kan hjælpe mig lidt??
F[tot]=m[A]*a+m[B]*a
men i stedet som:
F[tot]=(m[A]+m[B])*a
Eftersom de står op ad hinanden og derved betragtes som ét legeme?? Eller er det fejlagtigt at se det sådan??
Jeg er stadig lidt i tvivl om hvilken kraft B påvirker A med. Er der en der kan hjælpe mig lidt??
Skriv et svar til: Kraftpåvirkning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
