Fysik
Banebevægelse i hydrogen
21. september 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Hey!
Sidder med to fysik opgaver, som jeg ikke helt kan løse. Jeg ville virkelig værdsætte en smule hjælp :) Opgaverne, lyder som følgende:
OPG 1)
Man kan vise, at den kinetiske energi af en elektron i et hydrogenatom er
Ekin=(h*c*R)/(2*n^2)
når elektronen er i n'te energiniveau.
Hvilken fart v1 har elektronen i grundtilstanden(n=1)?
OPG 2)
størrelsen a=v1/c
er kendt som finstrukturkonstanten, fordi den angiver størrelsesordenen af korrektionen til energiniveauerne i hydrogen, som blev udledt efter Bohr opstillede sin model.
Beregn værdien af a.
Tak på forhånd!
Sidder med to fysik opgaver, som jeg ikke helt kan løse. Jeg ville virkelig værdsætte en smule hjælp :) Opgaverne, lyder som følgende:
OPG 1)
Man kan vise, at den kinetiske energi af en elektron i et hydrogenatom er
Ekin=(h*c*R)/(2*n^2)
når elektronen er i n'te energiniveau.
Hvilken fart v1 har elektronen i grundtilstanden(n=1)?
OPG 2)
størrelsen a=v1/c
er kendt som finstrukturkonstanten, fordi den angiver størrelsesordenen af korrektionen til energiniveauerne i hydrogen, som blev udledt efter Bohr opstillede sin model.
Beregn værdien af a.
Tak på forhånd!
Svar #1
21. september 2006 af LanioX (Slettet)
I den første skal du bare bruge E_kin = ½mv^2 og så isolere v.
a er ca. 1/137
a er ca. 1/137
Svar #2
21. september 2006 af La Gioconda (Slettet)
Kan jeg ikke få en mere uddybende forklaring? Hvordan er du for eksempel nået frem til at a ca skulle være 1/137?
Svar #3
21. september 2006 af La Gioconda (Slettet)
Og hvilken formel er E_kin = ½mv^2 ??
m er det massen?
m er det massen?
Skriv et svar til: Banebevægelse i hydrogen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
