Matematik
Andengradspolynomium
21. september 2006 af
Te_Amo (Slettet)
Hej alle sammen, jeg har lige et problem.
grafen: f(x)=ax2+bx+c har toppunkt i (0,-5) og går gennem punktet (-2,7). Jeg skal finde a,b og c.
Jeg har fundet c, som er -5, men jeg kan ikke huske hvordan man finder a og b
håber at der er nogen der kan hjælpe
grafen: f(x)=ax2+bx+c har toppunkt i (0,-5) og går gennem punktet (-2,7). Jeg skal finde a,b og c.
Jeg har fundet c, som er -5, men jeg kan ikke huske hvordan man finder a og b
håber at der er nogen der kan hjælpe
Svar #1
21. september 2006 af dnadan (Slettet)
Andengradspolynomiet har toppunkt i:
(x;y)=(0;-5), herved kan du se at c=-5.
Hvis du nu husker hvordan toppunktets første koordinat er fundet, så vil du se hvordan a kan findes.
x=-b/2a, hvor a selvfølgelig ikk må være 0, prøv så at se hvad b så må være for at x=0
(x;y)=(0;-5), herved kan du se at c=-5.
Hvis du nu husker hvordan toppunktets første koordinat er fundet, så vil du se hvordan a kan findes.
x=-b/2a, hvor a selvfølgelig ikk må være 0, prøv så at se hvad b så må være for at x=0
Skriv et svar til: Andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
