Matematik
Grænseværdien
21. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
Jeg skal have lavet denne opgave til imorgen, som jeg ikke forstår ret meget af, jeg vil derfor være taknemlig hvis der ernogle der gider, at give en hjælpende hånd:
Bestem for hver af funktionerne grænseværdien for x gående mod uendelig. det vil sige, bestem den værdi f(x) nærmer sig, når x bliver meget stor??
http://peecee.dk/?id=4292
På forhånd mange tak
Mathilde
Jeg skal have lavet denne opgave til imorgen, som jeg ikke forstår ret meget af, jeg vil derfor være taknemlig hvis der ernogle der gider, at give en hjælpende hånd:
Bestem for hver af funktionerne grænseværdien for x gående mod uendelig. det vil sige, bestem den værdi f(x) nærmer sig, når x bliver meget stor??
http://peecee.dk/?id=4292
På forhånd mange tak
Mathilde
Svar #1
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)
1) f(x)=e^(-x)
Den kan skrives på formen f(x)=1/e^(x)
e^(x) går mod uendelig for x gående mod uendelig.
Men når der står 1/e^(x), hvad tror du så der sker?
Hint: 1/50 = 0,02, som er mindre end 1/2 = 0,5.
Den kan skrives på formen f(x)=1/e^(x)
e^(x) går mod uendelig for x gående mod uendelig.
Men når der står 1/e^(x), hvad tror du så der sker?
Hint: 1/50 = 0,02, som er mindre end 1/2 = 0,5.
Svar #2
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
#1) Så giver det vel ingen løsninger og det samme gælder vel for b? Er grunden til det, at man ikke kan gange med 0 i nævneren?
Skriv et svar til: Grænseværdien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
