Fysik
Harmoniske svinginger
21. september 2006 af
Arkanoid (Slettet)
Har to spørgsmål i forbindelse med harmoniske svinginger, som jeg ville sætte pris på at få forklaret:
1) Hvordan forholder accelerationen sig under en harmonisk svingning? Er det en linæer funktion?
2) Hvis du fordobler x_0 (den afstand du trækker et lod ophøngt i en fjeder nedad), hvad sker der så med svingningstiden?
På forhånd tak
1) Hvordan forholder accelerationen sig under en harmonisk svingning? Er det en linæer funktion?
2) Hvis du fordobler x_0 (den afstand du trækker et lod ophøngt i en fjeder nedad), hvad sker der så med svingningstiden?
På forhånd tak
Svar #1
21. september 2006 af Arkanoid (Slettet)
Hvis man tager udgangspunkt i at T = 2 * pi * sqrt(m/k), vil svaret på 2) vel egentlig være at den er uændret?
Svar #2
21. september 2006 af fixer (Slettet)
#1
1) En lineær funktion af stedet, ja. Accelerationen (for en udæmpet, udreven harmonisk oscillator) er jo givet ved
a = -k/m*x
hvor k er en positiv konstant, m massen og x forskydningen fra ligevægtspositionen.
#2
Netop.
1) En lineær funktion af stedet, ja. Accelerationen (for en udæmpet, udreven harmonisk oscillator) er jo givet ved
a = -k/m*x
hvor k er en positiv konstant, m massen og x forskydningen fra ligevægtspositionen.
#2
Netop.
Skriv et svar til: Harmoniske svinginger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
