Matematik

i tvivl?

21. september 2006 af figaro8 (Slettet)
godaften

er lidt i tvivl vedrørende: ( når der står 1/2x-6 er det ikke lig med 0,5x - 6).

(3/x-3)- ( 1/2x-6) = (5/6)

siger jeg så:

(3*2*2/2*x*-3)- (1/2x-6) = (5/6)

for så at få en fællesnævner:

(12/2x-6)-(1/2x-6)

<=> (12-1)/(2x-6)

<=> (11)/(2x-6)= (5/6)

<=> 6(11) = 2x-6(5)

herefter er det en ganske alm ligning.. er det sådan??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt, det du laver. Sæt de rigtige paranteser. Så tager vi den derfra.

Svar #2
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm jeg ved ikke hvordan rigtige parentser ser ud.. sys da det er rigtigt de parenteser jeg har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Well, du regner som 2x-6 er nævner i den ene brøk, og x-3 i den anden. Imidlertid antyder dit indledende spørgmål, at den første brøk hedder (1/2)x-6.

Svar #4
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

jeg ved at nævneren i den ene er 2x-6

derfor vil jeg prøve at få den anden til at få den samme nævner.
derfor ganger jeg med to på i brøken. kan du se det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se. Er nævneren i den første brøk så x-3?

Svar #6
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja nævneren i den første brøk er x-3

og derfor ganger jeg x med 2 = 2x derfor også 3 (tælleren) med 2 = 6. herefter ganger jeg -3 med 2 = -6, og skal derfor igen gange tælleren med 2 = 6*2 = 12

= (12/2x-6) i den første brøk.

Svar #7
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

men is it correct?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal ikke gange to gange med 2, men kun en gang.

Svar #9
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

okay du mener i tælleren ik??

således at det hedder:

(6/2x-3)-(1/2x-6)=(5/6)??

og kan jeg så sige:

(6-1/2x-6)= (5/6)

= (5/2x-6) = (5/6)

<=> 6(5) = 2x-6(5)

<=> 30 = 2x-30

<=> 30+30 = 2x

<=> 60 = 2x

x = 30

er det ik rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nogen som vil hjælpe i min tråd hurtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Du mener selvfølgelig

6/(2x-6) - 1/(2x-6) = 5/6.

Desuden skal du gange hele 2x-6 -- ikke kun 6 -- med 5. Ret dette, og vend tilbage.

Svar #12
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

okay så istedet for 6(5) = 2x-6(5)

hedder det 6(5)/6(2x-6) = (30/12x-6) eller hvad.??


Svar #13
21. september 2006 af figaro8 (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Nej, i stedet for 30 = 2x-30 hedder det 30 = 10x-30.

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hjælp - -- - -

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2006 af sigmund (Slettet)

#15,

Der er hjælp i din tråd!

Skriv et svar til: i tvivl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.