Matematik
Tangentligning
22. september 2006 af
kcfan1212 (Slettet)
Hey
Et lille matematik-problem, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp/løsning til...
Funktionen f er givet ved
f(x)=x^3+x^2+ax+b
Det oplyses, at
f'(-2)=7 og f(-2)=-1
a) Bestem tallene a og b
b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (-2;f(-2)).
Jeg er selv nået frem til følgende resultater:
a= 5?
b= 13?
og tangentligningen y=7x+13
Men jeg kan ikke få det til at passe på lommeregneren????
Et lille matematik-problem, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp/løsning til...
Funktionen f er givet ved
f(x)=x^3+x^2+ax+b
Det oplyses, at
f'(-2)=7 og f(-2)=-1
a) Bestem tallene a og b
b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (-2;f(-2)).
Jeg er selv nået frem til følgende resultater:
a= 5?
b= 13?
og tangentligningen y=7x+13
Men jeg kan ikke få det til at passe på lommeregneren????
Svar #1
22. september 2006 af Madsst (Slettet)
f'(x)=3x^2+2x+a
f'(-2)=12-4+a=7 <=> a=-1
f(x)=x^3+x^2-x+b
f(-2)=-8+4+2+b=-1 <=> b=3
f'(-2)=12-4+a=7 <=> a=-1
f(x)=x^3+x^2-x+b
f(-2)=-8+4+2+b=-1 <=> b=3
Svar #3
22. september 2006 af Hilano (Slettet)
#1 har en lille regnefejl, men du burde godt kunne finde resten når du ved at a = 23
:)
:)
Svar #4
22. september 2006 af mathon
f(x)=x^3+x^2+ax+b
f'(x)=3x^2+2x+a
f'(-2)=3(-2)^2+2*(-2)+a=7
eller
a+8=7,hvoraf
a=-1
og
f(-2)=(-2)^3+(-2)^2+a*(-2)+b=-1
eller
2a-b+4=1,
hvoraf
b=2a+4-1
eller
b=2(-1)+4-1=1
konklusion:
f(x)=x^3+x^2-x+1
(xo,yo)=(-2,f(-2))=(-2,-1)
tangentens hældningskoefficient =
f'(-2)=7
almen tangentligning
y=f'(xo)(x-xo)+yo
y=7(x-(-2))+(-1)=7(x+2)-1
eller
y=7x+13
f'(x)=3x^2+2x+a
f'(-2)=3(-2)^2+2*(-2)+a=7
eller
a+8=7,hvoraf
a=-1
og
f(-2)=(-2)^3+(-2)^2+a*(-2)+b=-1
eller
2a-b+4=1,
hvoraf
b=2a+4-1
eller
b=2(-1)+4-1=1
konklusion:
f(x)=x^3+x^2-x+1
(xo,yo)=(-2,f(-2))=(-2,-1)
tangentens hældningskoefficient =
f'(-2)=7
almen tangentligning
y=f'(xo)(x-xo)+yo
y=7(x-(-2))+(-1)=7(x+2)-1
eller
y=7x+13
Skriv et svar til: Tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
