Samfundsfag

politik enhedslisten

22. september 2006 af nåna (Slettet)
hej..


er der nogen der ved hvilken partitype enhedslisen er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2006 af Madsst (Slettet)

Ja, de er jo kommunister :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2006 af vag (Slettet)

Enhedslisten er et socialistisk parti - dannet i 1989 af en sammenslutning af Venstresocialisterne, Socialistisk Arbejderparti og Danmarks Kommunistiske Parti.

Enhedslisten er repræsenteret med 6 medlemmer i Folketinget og er Tingets mest socialistiske parti.

Desuden er det det eneste parti uden decideret formand.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2006 af deesse (Slettet)

Det er meget forkert at kalde enhedslisten kommunister, de er som nævnt overfor, socialister :)

Svar #4
22. september 2006 af nåna (Slettet)

ved I hvem kernevælgerne er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2006 af Marcus (Slettet)

Hovedsageligt akedemikere

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2006 af Madsst (Slettet)

Vel at mærke de humanistiske af slagsens... Generelt alle med med mangel på indsigt :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2006 af Mads (Slettet)

>#6; Udover at være forkert, så er det en komplet tåbelig udtalelse...

Det er under niveauet på denne side at komme med så dumme udtalelser om studerende på andre studieretninger end den man selv er på.
Så selv om det er ment i spøg, så synes jeg vi skal sørge for at holde den gode tone, da sarkasme og ironi tager sig meget dårligt ud på skrift.

Så kan vi lige få kammertonen? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2006 af PolitVirgin (Slettet)

Enhedslisten og dets socialistiske/kommunistiske (forhåbentligt snart uddøde!) ideologi er pr. definition i uoverensstemmelse med frihedsidealerne i et (moderne) demokrati. Det burde forbydes.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2006 af PolitVirgin (Slettet)

Og "Mads", der er altså en grund til, at det er væsentligt mere prestigefyldt at være cand.polit./cand.polyt./cand.med. end cand.mag i et eller andet – for Danmark – irrelevant sprogfag.

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2006 af erdos (Slettet)

#3: Nogle fra Enhedslisten har erklæret sig som værende kommunister. Bare se Frank Aaen.

#5: Er det ikke skræmmende?

#7: Helt forkert er det jo ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2006 af Mads (Slettet)

Nåh, jeg vidste ikke det var mere prestigefyldt at være cand.polit osv end cand.mag. Det ville da i hvert fald være en utrolig uoplyst og forældet indstilling at have, hvis man mener det...

Desuden er humaniora jo meget andet og mere end sprog.
Men dette er en helt anden diskussion end den tråden lægger op til, så jeg vil lade det ligge og stoppe hér inden diskussionen løber løbsk...

Men jeg er mere end villig til at tage diskussionen en anden god gang...

Mere til emnet, så ja, der er en tendens til at Enhedslistens kernevælgere er højere uddannet end landsgennemsnittet, og måske også en let drejning mod en universitetsuddannelse med et humanistisk hoved eller sidefag.

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2006 af PolitVirgin (Slettet)

”Nåh, jeg vidste ikke det var mere prestigefyldt at være cand.polit osv end cand.mag. Det ville da i hvert fald være en utrolig uoplyst og forældet indstilling at have, hvis man mener det...”

Jeg ville da netop mene, at man er ”oplyst”, når man er klar over, at visse studier (cand.polit., cand.merc., cand.med., etc.) typisk leder til ansvarsfulde/vigtige/krævende/værdigenererende/højtlønnede jobs (finansanalytikere, fuldmægtige i de vigtige ministerier, ledere i medicinalbranchen/anywhere, etc., etc.), mens andre (læs: cand.mag.) typisk leder til bløde/lavtlønnede/ikke-leder jobs (gymnasielærere, folk i HR, informationsmedarbejdere, korrespondenter, etc.).

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2006 af PolitVirgin (Slettet)

Gennemsnitslønninger:

Kvindelige økonomer = 27.550
Mandlige økonomer = 33.803

Kvindelige humanister = 24.578
Mandlige humanister = 29.013

jf. http://makeashorterlink.com/?I2D3127DD

Dette er det mest håndgribelige og sammenlignelige parameter af prestige, magt og privilegier, men pointen skulle ikke være til at tage fejl af - humanister får mindre i løn end økonomer - det er der nok en grund til...

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. september 2006 af hiat (Slettet)

#9
Og hvorfor er det lige præcis, man skal tage en uddannelse, fordi denne er prestigefyldt? Så får man nærmest en garanti på, at man før eller senere kører død i det.

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2006 af Larsendrengen (Slettet)

#5 hvor har du den oplysning fra ?? For jeg har altid haft den opfattelse af at det var gymnasielever som stemte på liste Ø :-)

Men ellers er det et parti som generelt er imod alle som tjener penge, og stod det til dem skulle vi betale 100% i skat, afskaffe biler, og lukke alle virksomheder for de er jo kun af det onde samt en masse andet. Med andre ord, kom de til magten ville samfundet gå i stå.

Og nej, det var ikke ment sarkastisk. For hver gang jeg hører Frank Åen, Søren Søndergaard, Per Clausen og ikke mindst Pernille Rosenkrans Theil, kommer der ikke andet end vrøvl ud af deres mund.


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. december 2008 af Chills (Slettet)

 #15

Valgundersøgelsen 2005. 
http://www.surveybank.aau.dk

Sjovt nok har enhedslisten gennemsnitligt de mest veluddannede vælgere med undtagelse af vælgerne af diverse minoritetspartier.
Det havde jeg ikke selv troet. Men, jeg stemmer selv på dem. Hmm, godt tegn?

Det lyder som om du er DF eller Venstre, som begge er væsentligt bagud når det kommer til uddannelsesniveauet af deres vælgere. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. februar 2014 af 123434 (Slettet)

Partityper

Klasseparti:

Vælgerne tilhører en bestemt klasse. Arbejderne stemte på Socialdemokratiet-som tilgodeså arbejdernes behov. Venstre blev støttet af bønderne, som tilgodeså bøndernes behov. Husmænd og lærere stemte på Radikale Venstre, hvis politik igen favoriserede denne gruppe. Konservative blev støttet af de rige og virksomhedsejerne. 

Catch-all-partier

Favner mere end en klasse. Socialdemokratiet bliver i dag både støttet af arbejdere, offentlig ansatte, akademikere osv. 

Deres politik appellerer til en bred gruppe af befolkningen. 

Ideologisk parti

Holde den rene ideologiske linje

Ren socialisme, ren liberalisme, ren konservatisme

Et liberalt parti vil have et liberalt samfund med en lille stat

Et socialistisk parti vil have et socialistisk samfund med en stor stat og en stor omfordeling

Har svært ved at gå på kompromis med ideologien

Pragmatiske parti

Komprommissøgende-villig til at gå på kompromis med dets ideologi, hvis det ikke er hensigtsmæssigt. 

F.eks. Socialdemokratiet som er et socialistisk parti, men alligevel acceptere markedsøkonomi/kapitalisme. 

F.eks. Venstre som er et liberalistisk parti, men alligevel acceptere en stor offentlig sektor/høj grad af velfærd.

Tænker ikke kun på ideologi, men i høj grad også hvad der er populært hos vælgerne samt, hvad der fungere i praksis. 

Markedsparti

topstyrede-medlemmerne har ikke særlig stor indflydelse.

Favner ikke alle problemer i samfundet-tager enkelte problemer op

Branding-en kendt og markant leder. F.eks. Johanne Schmidt Nielsen fra Enhedslisten.

Enkelsagsparti

Fokus på enkel sag-f.eks. indvandring

Protestparti

Opgør med de etablerede partiers politik


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. oktober 2015 af Stats

(Hov.. Ekstrem gammel tråd ..)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: politik enhedslisten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.