Matematik

Bestem forskrift for f

23. september 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej

Jeg har virkelig brug for lidt hjælp, skal lave nogle matematik opgaver, og jeg er ikke så god til det her. Skal bl.a. lave opgave 2 i dette opgavesæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/HF2003-8-2.pdf

Svaret på selve spørgsmålet "Bestemt en regneforskrift for f" er det ikke:

f(x) = -0,25 x + 65

???

Og hvad er så det nedenuden, " Løs ligningen, f(x) = 1 " Hvad pokker skal jeg der???

Hilsen Xpeak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af Jelly (Slettet)

Hej,
Din forskrift ser rigtig ud

Du skal bare løse:

-0,25 x + 65 = 1

Jeg får x=256 ;D

Svar #2
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeg er vist ikke helt med tror jeg??

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af Jelly (Slettet)

Du skal isolere x i
-0,25 x + 65 = 1

altså:
-0,25 x + 65 = 1
-0,25x = 1-65
-0,25x = -64
x= 256

(-64/-0,25) = 256


Svar #4
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Takker :)

Men er du helt sikker på at min forskrift er rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2006 af Jelly (Slettet)

ja ^^

Svar #6
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Super... Tak for hjælpen ! :D

Skriv et svar til: Bestem forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.