Matematik
hjælp, tak.
23. september 2006 af
Sasha.k (Slettet)
Heyza.
Nu har jeg endnu en blækregning for, og jeg behøver jeres hjælp, da denne opgave er lidt underlig :) *
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=2978
Altså jeg skal lave en chi^2 test på denne.
Jeg har det Observeret tal, nemlig 9, 12, 1 & 8.
Det Forventede er: (9+12)/30 = 0,7
Dvs. 7, 14, 3 & 6
1930: (9-7)^2/7+(1-3)^2/3 = 1,90476
2005: (12-14)^2/14+(8-6)^2/6 = 0,952381
1,90476 + 0,952381 = 2,85714 ~ 2,9
Chi2cdf(2.85714,10^99,1) = 0,090969
P-værdien er så 0,09
Her falder jeg så af :(
Jeg kan Ikke komme videre med opgaven.
-På forhånd tak
Nu har jeg endnu en blækregning for, og jeg behøver jeres hjælp, da denne opgave er lidt underlig :) *
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=2978
Altså jeg skal lave en chi^2 test på denne.
Jeg har det Observeret tal, nemlig 9, 12, 1 & 8.
Det Forventede er: (9+12)/30 = 0,7
Dvs. 7, 14, 3 & 6
1930: (9-7)^2/7+(1-3)^2/3 = 1,90476
2005: (12-14)^2/14+(8-6)^2/6 = 0,952381
1,90476 + 0,952381 = 2,85714 ~ 2,9
Chi2cdf(2.85714,10^99,1) = 0,090969
P-værdien er så 0,09
Her falder jeg så af :(
Jeg kan Ikke komme videre med opgaven.
-På forhånd tak
Svar #1
23. september 2006 af ibibib (Slettet)
Hypotesen er at de to observationssæt stammer fra samme fordeling.
Testen viser at der er 9% sandsynlighed for at få det resultat som vi fik. På 5% niveau kan vi derfor ikke forkastehypotesen.
Der er ikke sket en ændring.
Testen viser at der er 9% sandsynlighed for at få det resultat som vi fik. På 5% niveau kan vi derfor ikke forkastehypotesen.
Der er ikke sket en ændring.
Svar #5
23. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Eftersom din mindste forventede værdi er 3, og du kun har een frihedsgrad, er det faktisk ikke særlig god statistik at bruge en X^2 test.
Med kun een frihedsgrad "kræves" der mindst 10 forventet i hver kategori, for at X^2 testen for uafhængighed er rimelig.
Rigtigt mange lærere er desværre ikke opmærksomme på den slags problemer.
Med kun een frihedsgrad "kræves" der mindst 10 forventet i hver kategori, for at X^2 testen for uafhængighed er rimelig.
Rigtigt mange lærere er desværre ikke opmærksomme på den slags problemer.
Skriv et svar til: hjælp, tak.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
